Barion Pixel És egyszer csak… Carrie Bradshaw megint új trendet teremtett – Elérkezett a pizsamák ideje? – Coloré

És egyszer csak… Carrie Bradshaw megint új trendet teremtett – Elérkezett a pizsamák ideje?

2023. 08. 21.

Lassacskán a végéhez közeledik az És egyszer csak… második évada, amelynek forgatókönyve ugyan ismét kapott hideget-meleget a nézők részéről, ám a divatot kedvelő és követő közönség egyértelműen jól járt vele, hiszen Carrie Bradshaw még mindig tud újat mutatni. Most például azt, hogyan is viseljünk egy pizsamát a hálószobán kívül.

Akármilyen fájdalmas is beismerni, minden csütörtökön új reményekkel vágunk neki az És egyszer csak…, azaz a Szex és New York franchise folytatásának az HBOMaxon. Ha a forgatókönyvírók nem is, de Carrie (Sarah Jessica Parker, azaz SJP), Miranda (Cynthia Nixon) és Charlotte (Kristin Davis), valamint új barátaik még mindig tudnak nekünk újat mutatni, már ami az öltözködést illeti.

Az elképesztő szabászati műremekeket látva ugyanis kár lenne letagadni, hogy a karakterek ruhaválasztásai ugyanolyan hatással vannak ránk, mint 25 évvel ezelőtt, a show kezdetén. Így történt ez a második évad tizedik, évadzáró előtti epizódjában is, hiszen Carrie Bradshaw újra demonstrálta, képes trendet teremteni. Még egy pizsamával is. 

És egyszer csak… Pizsamák, előre!

Tekintve a Szex és New York eredeti tematikájának jellegét, talán senki számára nem meglepő az a megállapítás, miszerint a jelenetek bizonyos része zárt ajtók mögött, a hálószobában zajlik. Carrie férjének halála óta azonban csak ritkán láttunk olyan hálószobai jeleneteket, amelynek a főszereplő lett volna a középpontjában, Aidan (John Corbett) érkezésével azonban a feje tetejére álltak a dolgok, s jóval többször láthatjuk Parkert a párnák között. 

És egyszer csak..., Sarah Jessica Parker, pizsama
SJP és John Corbett az És egyszer csak… forgatásán. Kép forrása: Gotham/Getty Images

Ennek egyik áldásos hozadéka, hogy bepillantást nyerhetünk Carrie „hálószobai gardróbjába”, amelyet az író nemcsak az nyugodalmas, esti együttlétek, hanem a hétköznapi baráti találkozók során is előszeretettel visel. Méghozzá stílusosan!

Tökéletes példa erre a tizedik epizód azon jelenete, amikor Carrie áthívja magához Anthony-t (Mario Cantone), hogy tájékoztassa a szerzetesnek állt Stanford (Willie Garson) végső kívánságáról. SJP karaktere nem vitte túlzásba a felöltözést, ugyanis egy Bergdorf Goodman pizsamában várja Anthony-t egy Cosmopolitan mellett.

Carrie Paris Novelty Pajama Set by Pour Les Femmes névre hallgató pizsamájának lágy, mályva színe és bohókás, színes mintái tökéletesen tükrözik a karakter szórakoztató jellemét, a hozzá viselt kiegészítők (így például a vajszínű magassarkú és a vékony aranynyaklánc) azonban megadják a kellő komolyságot is az öltözékének. 

Az igazsághoz azonban hozzá tartozik, hogy a Sarah Jessica Parker a való életben is előszeretettel visel pizsamákat utcai öltözék gyanánt, már csak azért is, mert 2018 óta ő az olasz fehérneműmárka, az Intimissimi nagykövete. Ugyan az Intimissimi korábban olyan nagyágyúkkal dolgozott együtt, mint Giselle Bündchen vagy Chiara Ferragni, Parker bevonásával a márkának sikerült új szintre lépnie. A színésznő és karaktere, Carrie ügyes összekapcsolásával ugyanis megfogalmazták legújabb üzenetüket, miszerint termékeik akár hétköznapi viseletként is hordhatók, ha elég stílusosak vagyunk hozzá. 

Visszakanyarodva a sorozathoz meg kell állapítsuk, hogy nem Carrie az egyetlen, aki a pizsama mellett teszi le a voksát az És egyszer csak részeiben, hiszen a Lisa Todd Wexley-t játszó Nicole Ari Parkert is számtalan jelenetben láthattuk már ilyesfajta öltözékben. (Bár jobbára csak a hálószobában.) Parker karaktere a legutolsó epizódban például egy fekete alapú, Valentino Garavani által tervezett Maison Valentino szettben tündökölt s mi tagadás, a színésznő egészen vibrálónak hatott a kínai kultúrára jellemző, arany sárkányt megjelenítő szettben, amelynek csukló részét hosszú, fekete tollak ékesítették. 

Nicole Arit nem először láthattuk azonban a sorozat során pizsamában: a hatodik részben például a Danielle Frankel Studio Lounge Camisole & Pant szettjének olyan darabját viselte, amelynek jégkék színe tökéletesen rezonált kékeszöld szemével. Hálószobaviselet ide vagy oda, Nicole Ari Parker szettjeit akár randiöltözékként is el tudjuk képzelni, persze csak akkor, ha legalább akkora tűz lobog bennünk, mint az általa játszott karakterben. 

Akármennyire szidják tehát a kritikusok a sorozat forgatókönyvét, s a karakterek olykor indokolatlan döntéseit, el kell fogadnunk, hogy ha szeretett figuráinktól mást nem is, de divat trükköket a mai napig érdemes ellesnünk.

Borítókép forrása: Gotham/Getty Images

/divat/oltozkodes/es-egyszer-csak-pizsama-trend/