Barion Pixel Blake Lively ’70-es éveket idéző overálja lehet a 2023-as őszi éjszakák csúcs ruhadarabja – Coloré

Blake Lively ’70-es éveket idéző overálja lehet a 2023-as őszi éjszakák csúcs ruhadarabja

2023. 09. 13.

Nagyban dübörög a New York-i Fashion Week, s ahogy az ilyenkor szokás, nemcsak a vörös szőnyegen zajlanak figyelemreméltó események, hanem a nézők outfitjei is bőven inspirációval szolgálnak az elkövetkezendőkre. Ahogy az elmúlt években megszoktuk, Blake Lively idén is a legjobb formáját hozta, hetvenes éveket idéző ruhájával ellopta a show-t Michael Kors modelljei elől.

„A való életben mindenki saját maga stylistja, esetemben ez a vörös szőnyegen is így van” – nyilatkozta Blake Lively, miután Michael Kors 2024 tavaszi kollekciójának hétfői bemutatóján a tervező hetvenes éveket idéző szettjében jelent meg, nem kis ovációt váltva ki rajongóiból. 

Lively ugyanis egy, a Studio 54 időszakát felelevenítő, arany színű, mintás, metálfényű overálban jelent meg a nagyérdemű előtt. Ugyan a divatbemutatót hétfőn rendezték meg, a színésznő megjelenése méltó főhajtás volt a szombat esti láz feelingje előtt, megspékelve mindezt a megszokott, pozitív, szó szerinti Lively-s energiákkal. Stílusérzék mesterfokon! 

Blake Lively és az arany overál

Hétfőn egy brooklyni parkban, a Williamsburg-híddal a háttérben rendezte meg 2024 tavaszi kollekciójának bemutatóját a Michael Kors divatház. A show-n többek között olyan hírességek vettek részt, mint Olivia WildeRita OraVanessa Hudgens, az És egyszer csak… LTW-ja, Nicole Ari Parker, de természetesen nem maradhatott le a meghívásról a MET-gála koronázatlan királynője, Blake Lively sem. 

Lively a márka 2023-as őszi kollekciójának testhez simuló overálját viselte, amely mikro arany flitterekkel varrott jersey-anyagból készült. A ruha látni engedte a színésznő makulátlan bőrét: az U-vágású felsőrész vékony pántjai kiemelték Lively felsőtestének idomait, a derekán szorosan megkötött öv pedig gyönyörű homokóra alakot biztosított neki. (A színésznő fizikuma már csak azért is figyelemreméltó, mert idén februárban született meg a Ryan Reynolds színésszel közös, negyedik gyermeke, akinek nemére és nevére egyelőre még nem derült fény.) Lively egyébként jócskán inspirálódott a hetvenes évekből: szettjét pattogó, göndör fürtök, bronzos szemek és túlméretezett arany fülbevalók egészítették ki. 

Blake Lively, Michael Kors
Kép forrása: Jamie McCarthy/Getty Images

A színésznőtől eddig sem állt távol a hetvenes évek disco korszakát idéző stílus: leghíresebb karaktere, a Pletykafészek(Gossip Girl) Serena van der Woodsenje is gyakran viselte a látványos arany színt, mi több, a tervezők még a figura menyasszonyi ruhájába is csempésztek némi metálos glamúrt. 

Persze, a hús-vér Blake Lively-n is láthattuk már többször az arany különböző árnyalatait: ennek egyik legemlékezetesebb példája az a 2017-es MET-gálán viselt Atelier Versace ruha, amelynek míder részét bokáig érő arany körgyűrűk díszítették, majd ezek vezették a szemet a kék színű, tollas uszályig. (A tollak egyébként nem számítanak újdonságnak a palettán, korábban Beyoncén és Kim Kardashianon is láthattunk már hasonlót a MET-gálán.)

Blake Lively
Kép forrása: Andalou Agency/Getty Images

Visszakanyarodva a Michael Kors-showra: Lively szerint „Van egy szellős könnyedség abban a csillogásban, amelyet Michael szezonról szezonra bemutat. Dehát ez Michael, s ezért szeretjük őt annyira a kifutón és azon túl is!” – lelkendezett a tervezőről a színésznő. 

A 2024 tavaszi kollekcióhoz Kors egyértelműen a hetvenes évek múzsáinak stílusából inspirálódott, többek között Cher, Tina Turner és Jane Fonda outfitjei is moodboardja részét képezték. „Ma gyakran puffogtatjuk az »influenszer« szócskát, s ez természetesen valamiféle többletjelentéssel bír a mai világban. A mostani kollekciómat azok a dívák, mondhatni influenszerek ihlették, akik hatással voltak rám a hetvenes években, amikor nagykorú lettem” – mesélte a tervező a folyamatról.

Források: Vogue.comHarpersBazar.com
Borítókép forrása: Gilbert Carrasquillo/Getty Images