Barion Pixel 6 ruhadarab, amivel közelebb kerülhetsz Audrey Hepburn stílusához – Coloré

6 ruhadarab, amivel közelebb kerülhetsz Audrey Hepburn stílusához

2021. 01. 27.

A legendás színésznő, aki filmes karrierje mellett a jótékonykodásban is szerepet vállalt, emlékezetes stílusával és öltözködésével is beírta magát a történelembe. Ihletet meríthetünk összeállításaiból, és néhány alapdarabot mi is beszerezhetünk azért, hogy egy hajszálnyival „audreysabbak” legyünk.

audrey
Forrás: YouTube

Cigarettanadrág

Rengetegszer láthattuk őt bokája fölött elvágott, testhezálló cigarettanadrágokban. Előszeretettel viselte őket fotózásokon és a magánéletben is. Bármelyik ruhaüzletben találhatunk egy testalkatunkhoz illőt, melyet hordhatunk munkahelyre, baráti találkozókra, családi összejövetelekre és randikra is. Egy fekete darab pedig mindenhez megy, elegáns blézerhez, sportcipőhöz vagy akár lezser pólóhoz.

Fekete garbó

Audrey Hepburn
Forrás: YouTube

Az 1957-ben bemutatott Mókás arc egyik ikonikus jelenete volt a pincebeli tánc, melyben teljes fekete szettben láthattuk Audreyt. A fekete garbó ma is reneszánszát éli – csak ne felejtsük el, hogy felöltözés után sminkeljünk, különben kellemetlen meglepetések érhetnek minket.

A kis fekete ruha

Unásig ismételt, tudjuk, de egy alkatunknak megfelelően szabott, egyszerű, fekete színű ruhával nem foghatunk mellé, így hasznos, ha van egy ilyen a ruhatárunkban. Az Álom luxuskivitelben c. filmben viselt darabot Audrey a Givenchy-től kapta, de nekünk nem feltétlen ott kell beszereznünk. Sokféleképp variálható, mindig elegáns, aduász ruhadarab.

Macskaszem napszemüveg

Audrey hepburn napszemüvegben
Forrás: YouTube

A nagyméretű napszemüvegekről mindig azok a celebek jutnak eszünkbe, akik arcukat mögéjük rejtve próbáltak elrejtőzni a lesifotósok elől, pedig pont ezzel hívták fel magukra a figyelmet. Bár manapság ezek épp nem divatosak, mégis klasszikus darabnak számít a macskaszem formájára hasonlító, oldalra csúcsosodó szemüveg, melyet sokszor láthatunk az Audrey-ról készült régi fotókon és filmjeiben egyaránt.

Selyemkendő

Nemcsak a színésznő, a francia nők stílusában is helyet kapnak a rövid kendők, melyeket hetykén a nyakunk köré kötve igazi sikkes hatást érhetünk el. Ráadásul egyáltalán nem kerülnek sokba, és feldobnak egy egyszerű fehér inget is.

Ballonkabát

A világos, bézses színű ballonkabátok (vagy trencskók, az angol trench coatból) is az időtlen ruhadarabok közé tartoznak, és sikerükhöz szintén az Álom luxuskivitelben járult hozzá.