Barion Pixel Ezt gondolja egy fodrász a TikTok legfrissebb hajgöndörítés-trendjéről, a cancurls-ről – Coloré

Ezt gondolja egy fodrász a TikTok legfrissebb hajgöndörítés-trendjéről, a cancurls-ről

2022. 09. 11.

Akinek viszonylag egyenes a haja, az mindent megtenne azért, hogy hullámos vagy épp göndör legyen, azonban a kívánt fürtök eléréséhez használt hő sokszor roncsolja a hajat. Erre keresnek megoldást évek óta a nők, most épp a TikTokon ütötte fel a fejét egy újabb trend a hajgöndörítéssel kapcsolatban – de vajon működik?

Rengeteg módszer létezik a retro ihletésű, hullámos vagy épp teljesen göndör fürtök elérésére, és biztosak lehetünk benne, hogy a TikTok-on már mindegyiket kipróbálták. Egyesek direkt erre a célra kitalált hajformázó eszközöket használnak, például hajcsavaró szalagokat, vagy inkább barkácsolnak maguknak valamit (hőmentes hajgöndörítés leggings segítségével), a TikTok-felhasználók a jelek szerint végtelenségig tudják folytatni a hajgöndörítési eljárások listáját. A legújabb trendhez valami olyasmi kell, ami valószínűleg már most is ott lapul sokunknál. A hűtőben.

hajgöndörítés üdítősdoboz cancurls tiktok
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

A TikTok egyik legújabb hajtrendje, a #cancurls hashtaggel fut (más néven üdítős doboz hullámok), és igen, pontosan azt jelenti, aminek hangzik – egy kisméretű üdítős dobozt használnak a hajgöndörítéshez. Ellentétben a korábbi, klasszikus módszerrel, amikor a tincseket egy üdítős doboz köré tekerve hajcsavarókat rögtönzünk –  mint például Lady Gaga a Telephone videoklipjében – az új technika kicsit másabb.

A TikTok szépségszakértői közül sokan, például Jonathan Monroe is bemutatta, hogyan készíthetünk magunknak ilyen fürtöket. A folyamat során a száraz hajat nagyobb tincsekre szedjük, és egyenként behelyezzük egy üdítős doboz tetejébe. Vannak, akik eltávolították a doboz tetejét, mielőtt behelyezték volna a hajukat, míg mások a tincseiket a kis, már meglévő nyílásba dugják. Ezután megforgatják a dobozt a kezükben, miközben a haj továbbra is benne van, és 30-60 másodpercig hajszárítóval melegítik a dobozt, ezzel kreálva hullámos tincseket. Így:

Úgy tűnik, hogy a platform felhasználói vegyes eredményeket értek el: vannak, akiknek igazi, szalonképes fürtöket sikerült kreálniuk ezzel a módszerrel, míg mások összekuszált tincseket kaptak a technikától, amik ráadásul bele is akadtak az italos dobozba. Egy TikTok felhasználó, @Wigsbyvanity időpocsékolásnak nevezte a módszert, amit ő egy parókán próbált ki, és túl időigényesnek ítélte az átlagember számára. Megjegyezték azonban egyesek azt is, hogy az alumíniumdoboz hatékonyan vezeti a hőt, ami egyeseknél csodás fürtöket eredményezhet.

Egy szakértő szerint ez az egyik szépségtrend, amelyet érdemes kihagyni. „Nem javasolnám senkinek, hogy a haját alumíniumdobozba rakja és felmelegítse” – mondta Clariss Rubenstein sztárfodrász. “Úgy tűnik, itt sok minden van, ami félremehet. Például a kísérletező haja beakadhat és belegabalyodhat a dobozba, károsodhat, a hajszárító és az alumínium hője megégetheti az ujjait vagy a kezét. Még ha sikerül is sérülés nélkül elvégezni a technikát, valószínűleg egyenetlen fürtök lesznek.

Makeup,woman,putting,lipstick,wearing,hair,rollers,getting,ready,for
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Aki igazán szereti az old school, retro-göndör megjelenést, maradjon csak a kipróbált és valódi eredményeket hozó hot rollereknél, vagyis a melegíthető hajcsavaróknál. „Nagy rajongója vagyok ezeknek. Bolondbiztosak, nagyszerű eredménnyel” – mondja Rubenstein. A dússág növelése érdekében azt javasolja, hogy kezdjünk enyhén nedves hajjal, és vigyünk fel dúsító vagy hajtőemelő spray-t a gyökerekre. Ezután oszlassa el a spray-t a hajvégekig, mielőtt a haját a hengerek köré tekerné és megszárítaná. Így meg is vannak a hangsúlyos, hullámos fürtök, a maradék italos dobozok pedig mehetnek a szelektív hulladékgyűjtőbe.

Forrás: Shape