Barion Pixel A sütőtök hajszín az idei ősz legtrendibb tónusa – Coloré

A sütőtök hajszín az idei ősz legtrendibb tónusa

2022. 10. 22.

Az egyik legjobb szezonális tónus, amit választhatsz idén ősszel, az a sütőtök hajszín.

Októberben már tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Sárgulnak a falevelek, hűvösebb a levegő, és mindenhol láthatóak az ősz jellegzetességei, többek között a dekorációként is közkedvelt sütőtök. Idén azonban nem csak a boltok polcain és házak teraszán, ablakaiban jelenik meg, hanem a hajszínekben is.

A sütőtök vibráló hajszín, az ősz egyik fő trendje idén. Ahogy az évszakok váltakozásával visszatérnek a divatos, melegebb hangulatú ételek és ruhák, úgy a melegebb, gazdagabb színek is megjelennek.

Vibráló árnyalat

Ha az őszre gondolsz, valószínűleg neked is a barna, a sárga és a vöröses színek jutnak az eszedbe. Amiket a természet, a földek, a fák lombkoronájának változása és a hervadó virágok ihlettek; vagy a sütőtök narancssárgája, ami egyértelműen jelzi a halloween közeledtét, a tökfaragást, a jelmezek készítését, és persze, a megemlékezést az elhunyt szeretteinkre Mindenszentek ünnepén.

A sütőtök egy igazán fűszeres hajszín, meglehetősen sokoldalú, és sokféle lehetőség rejlik benne. Az új trend magában foglalja a vörös és a réz minden meleg tónusát, a világostól egészen a sötétig terjedő árnyalatokat is. Lehet keverni több ilyen meleg árnyalatot is (gondoljuk csak az ombre vagy a balayage festésre), de akár egyetlen gazdag, egyszínű vörös vagy narancssárga tónus is gyönyörűen mutat az őszi fényekben.

Ez egy időszaki trend, de az ősz alapjában jó alkalom arra, hogy melegebb tónusokat próbálj ki a hajszínedben. A bőrünk kezdi elveszíteni a nyári ragyogását, barnaságát, a melegebb hajszínválasztás pedig jó módja annak, hogy ezt a érzetet egész ősszel és télen is fenntartsuk.

Kinek áll a legjobban a sütőtök hajszín?

Mivel ez a divat olyan sok különböző meleg árnyalatot foglal magában, könnyedén testre szabható, így mindenki megtalálhatja benne a neki leginkább tetsző árnyalatot. Mégis, különösen jól áll a világos bőrűeknek, zöld vagy mogyoróbarna szeműeknek. Talán az egyetlen kivétel, akiknek nem igazán ajánlott, a nagyon rózsaszínes bőrűek.

Ha a bőröd világos, kérj rézszínű árnyalatokat. Azoknak pedig, akiknek sötétebb az arcszínük, a méz és a borostyán árnyalatok lehetnek jó választás.

A sütőtök hajszínt választod, fontos szem előtt tartanod, hogy a vörös tónusok könnyen fakulnak, ezért kiemelt gondoskodást igényelnek. Érdemes minimalizálni a mosás gyakoriságát, valamint mindig színvédő sampont és kondicionálót használni.

Forrás: Real Simple

Borítókép forrása: Shutterstock