Barion Pixel Tilda Swinton neonsárga hajának nagyon mély jelentése volt Velencében – Coloré

Tilda Swinton neonsárga hajának nagyon mély jelentése volt Velencében

2022. 09. 12.

Túlvilági szépségével és az elegáns, avantgárd stílusával nem csoda, hogy a filmesek és a divattervezők tartós múzsájává vált Tilda Swinton.

Tilda Swinton legújabb filmjének, a The Eternal Daughter-nek a népszerűsítésére érkezett Velencébe, ahol megjelenése a szokásosnál is különlegesebb volt.

A film sajtótájékoztatóján az androgün színésző egy kék Loewe gombos felsőt viselt, és élénk sárgára festette jellegzetes, rövid frizuráját. A színséma szándékos összekacsintás volt Ukrajna kéttónusú zászlajára (ahol a kék kék eget, a sárga pedig búzamezőt jelöl), amely továbbra is a szabadság és a függetlenség szimbólumaként szolgál az ukrán nép számára. „Megtiszteltetés számomra, hogy az ukrán zászló felét viselhetem” – mondta Swinton a sajtótájékoztatón.

Tilda Swinton
Forrás: Northfoto

A nap későbbi részében még feltűnőbbre váltott az éteri művésznő, neon sárga hajának tincseit felborzolta, testét pedig egy csodálatosan elegáns, flitteres búzavirágkék Haider Ackermann ruha takarta, amely szoborszerű megjelenést kölcsönzött Tildának.

Swinton hatásos és mély üzenete a Velencei Filmfesztivál megnyitóján kiegészítette Volodimir Zelenszkij ukrán elnök virtuális bejelentkezését, amelyben a vezető arra kérte a jelenlévő színészeket és filmeseket, hogy emeljenek szót a háború ellen. Tilda Swinton veleszületett, egyedi szépségét erőteljes politikai kinyilatkoztatássá tudta tenni, és megmutatta, hogyan is lehet és kell egy művésznek a béke mellé állni.

A zseniális színésznő számos műfajban megmutatta már sokoldalú tehetségét. Olyan nagyszerű és híres filmek főszereplője volt, mint a Sóhajok remake, a Háromezer év vágyakozás, a Doctor Strange, a Narnia Krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény vagy éppen a Bosszúállók: Végjáték. Tilda Swinton magánélete is hasonlóan érdekes, akárcsak karrierje, ugyanis John Byrne írótól vannak gyermekei, ám jelenleg Sandro Kopp képzőművész a párja. Ettől függetlenül egy fedél alatt élnek és állításuk szerint nagyon jól működik így is a kapcsolatuk.

Forrás: allure.com