A legstílusosabb frizurák 50 felett

2021. 05. 15.

Nem csak a bőr, de a haj is változik az idő múlásával, érdemes azonban leszögeznünk: 50 felett sem kell unalmas vagy stílustalan frizurákat hordani.

Ha már elmúltál 50 éves, valószínűleg szembesültél vele, hogy a hajadnak nem ugyanolyan már a textúrája, mint korábban, de ez nem feltétlenül jelent ám gondot, csupán másként kell kezelned.

Hollywood sztárfodrászai is teljesen máshogy stylingolják az 50 és 60 év feletti hölgyeket, mint a fiatalabb kollégáikat, azonban ez véletlenül sem jelenti azt, hogy mamis hajakat készítenének nekik.

Általában azért választják a profik a rövidebb stílusokat, mert dúsabb, teltebb hatást keltenek, de nem kell a hosszabb, nőiesebb fazonokról feltétlenül lemondani a hajszálak elvékonyodása miatt sem.

Volument a hajnak!

Michelle Pfeiffer nem szívesen váltana rövid hajra, ezért váll alá érő tincseit mindig megemelt volumenűre formáztatja, és sosem hagyja, hogy lelapuljon a frizurája. A legjobb trükk a dúsabb hajért, ha megemeled elől a frufru részt, és az egyik irányba hajtod át.

michelle pfeiffer
Kép forrása: Northfoto

Sharone Stone hátrafésült bubija

Fantasztikus ötlet volt Sharon Stone fodrászától, hogy az állig érő bubiját hátrafésülve javasolta neki, hiszen ettől nyitottabbá vált a tekintete, feszesebbnek látszik az arca, és dúsabb lesz a rövidebb haja.

sharon stone
Kép forrása: Northfoto

Az egyenes, de felborzolt long bob

Viola Davis long bob frizurája hatalmas kedvenc lehet az 50+-os korosztály körében, hiszen bár teljesen egyenes, mégis dúsít, és szupernőies. Ha a long bob mellett döntesz, hordhatod így, kicsit tupírosan, de hullámosan is.

viola davis
Kép forrása: Northfoto

Hullámosított pixie

A pixie a bob mellett az egyik legjobb, legsokoldalúbb és legkönnyebben kezelhető választás. Hordhatod teljesen egyenesen, göndören, vagy ha még nagyobb volument szeretnél, nagy hullámokkal, egy irányba fésülve.

Red Carpet And Opening Ceremony Red Carpet Arrivals The 77th V
Kép forrása: Northfoto

Borítókép forrása: Northfoto