Barion Pixel Tippek és tanácsok a fodrásztól, hogy ősszel is ragyogó legyen a hajunk – Coloré

Tippek és tanácsok a fodrásztól, hogy ősszel is ragyogó legyen a hajunk

2022. 09. 14.

Hajunk szépsége minden évszakban kulcsfontosságú. Ősszel még inkább fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk az ápolására.

Hajunk, ahogy a mindenki által ismert híres reklám is mondja, esőben, szélben napsütésben kell, hogy tartson. Az évszakok okozta időjárás változások nemcsak a bőrünket és az immunrendszerünket viseli meg, de a hajunkat is. Ezt sajnos még mindig gyakran elfelejtjük, és nem fordítunk elég gondot a hajunk ápolására.

A nyári forróság és UV-sugárzás után az őszi időjárással érkező hideg sajnos több hajproblémát is előidézhet. Erre a legjobb megoldás természetesen a megelőzés. De azoknak sem kell elkeseredniük, akik nem fordítanak különösebben nagy gondot a hajuk ápolására, ugyanis néhány praktikával remekül kezelhetőek az ősszel jelentkező haj- és fejbőr gondok.

Biztosan mindenkinek feltűnt már, hogy ősszel fakóvá, fénytelenné válik a hajunk. Akik hajlamosak a fejbőrproblémák kialakulására, ősszel gyakran tapasztalják, hogy kiújulnak ezek az akut kellemetlenségek. A leggyakoribb panasz a nagymértékű korpásodás.

Megkérdeztünk egy budapesti hairstylistot, aki szakértő a témában. Elmondta, hogy mik azok a praktikák, amikkel könnyen és hatékonyan kezelhetőek a felsorolt tünetek.

Tippek hajunk szépségéért

Korpa és hajhullás ellen

Ahogy már említettük, az ősz sokaknak egyet jelent a fejbőr problémák kezdetével, a leggyakoribb problémák a hajhullás és a fejbőr korpásodása. A korpa egyik tökéletes ellenszere egy, a fejbőrünknek megfelelő összetételű fejbőr radír. A legtöbb professzionális hajápolási márka már több típusú terméket is gyárt.

Fontos kikérni a fodrászunk véleményét, hogy semmiképpen se rontsunk tovább a már meglévő kellemetlen helyzeten. Ha szeretünk otthon kísérletezni, akkor akár a háztartásban fellelhető alapanyagokból is könnyedén készíthetünk fejbőr radírt, de erről is érdemes megkérdezni egy hozzáértő szakembert.

hajunk korpa
Nincs többé korpa / kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

A hajhullás minden nő igazi rémálma, ezért érthető, hogy kiborulunk, amikor a hajunk marékszámra marad a fésűben. A jó hír az, hogy már több hajhullás gátló szérum közül válogathatunk, és úgy, ahogy a fejbőrradírt, ezt is elkészíthetjük akár házilag is.

hajunk hajhullás
Tippek hajhullás ellen / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Nincs többé fénytelen haj

A kissé fakó és mattnak látszó, durva tapintású haj szintén ismerős lehet az őszi hónapokban. Erre a legjobb megoldás az, ha a hajszínünknek megfelelő színű hajpakolással hetente legalább egyszer megajándékozzuk a hajunkat. A várt hatás nem marad el, sőt, talán fénylőbb és élettel telibbek lesznek a tincseink, mint a nyári hónapokban.

Búcsúzz el a töredezett hajvégektől

Ilyenkor a haj szerkezete is veszít a rugalmasságából, ezért gyakori a hajvégek töredezettsége. Akármennyire rosszul is hangzik, erre a legjobb megoldás az olló, majd egy többalkalmas hajkezelés. Drasztikusan hangozhat, hogy meg kell válni néhány centitől, de aggodalomra semmi ok! Hajunk nagyon hálás lesz, ha néhány hónapig rövidebb tincsekkel tündökölünk. A hajszerkezet javító kezelésekre érdemes két-három hetente sort keríteni.

Új évszak, új szín

Szeptember után a természet is új ruhába bújik, a sárguló, barnuló és vöröslő levelek pedig nagy ihletet adhatnak a külsőnk megújításával kapcsolatban is. Érdekes megfigyelés, hogy a legtöbb nő ősszel új hajszínt választ magának. A legtöbben ilyenkor a sötétebb, melegebb árnyalatokat preferálják.

hajunk, ősszel
Őszi kedvelt hajszín/ Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix