Barion Pixel Újra trendi az ősz haj: így hozzák ki belőle a legtöbbet a sztárok – Coloré

Újra trendi az ősz haj: így hozzák ki belőle a legtöbbet a sztárok

2024. 03. 14.

Halszálkamelírnek hívhatjuk az őszülő sztárok új kedvenc hajfestéstrendjét: most épp nem divat rejtegetni az ezüstös szálakat.

Megőszülni, ezüstösen csillogó ősz hajszálakat növeszteni még soha nem volt annyira menő, mint manapság. Sarah Jessica Parker, Gwyneth Paltrow, Naomi Watts, Jamie Lee Curtis és még sorolhatnánk, hány ikon állt az utóbbi időben őszülő, vagy akár teljesen fehér hajjal vörös szőnyegen vagy épp paparazzik kameráit előtt. A téma még az És egyszer csak első részeinek egyikében is porondra került, amikor a három főszereplő vitát nyitott arról, vajon Mirandának festetnie kellene-e kifehéredett haját. (SJP karaktere nemmel voksolt.) Totális természetességről azonban általában nincs szó: a trendkövetők most egy speciális technikával teszik harmonikussá a kontrollálhatatlan hajkoronájukat.

Ősz haj, vagyis annak tűnik

Az ősz szálak teljes elfedése helyett most azok kiemelése, illetve harmonizációja a trendi. A halszálkás technika (angolul herringbone highlights) lényege, hogy halszálkaszerű elosztásban húznak vékony melírcsíkokat a hajba, úgy, hogy a használt, számos, különböző színárnyalat harmonikus egységet alkosson. Fontos, hogy csak kisebb tincseket emeljenek ki, így nem lesz akkora a kontraszt a festett és az ősz szálak között. A végeredmény természetesnek hat, elegáns, és könnyedén átvezeti a nőket az őszülés nem mindig szép, viszont általában hosszú átmeneti időszakán.

Bár többnyire a szőkéken láthatjuk a hajszálkafestést, a Vogue által megkérdezett hajszínező szakember szerint a technika sötét hajon is működik. Ilyenkor, az eredeti sötét haj és az ősz szálak közötti hatalmas kontrasztot a szakemberek középárnyalatokkal, példáául középbarna színek használatával enyhíthetik.

A halszálkatechnika egyéb népszerű technikákkal is kombinálható, például balayage-zsal, batter brunette-tel, vagy az arcot kiemelő, úgynevezett babylights-szal.

Forrás: Vogue

Fotó: James Devaney/GC Image / Getty