Barion Pixel Jada Pinkett Smith nem marad örökre kopasz? – megosztott néhány infót a betegségéről – Coloré

Jada Pinkett Smith nem marad örökre kopasz? – megosztott néhány infót a betegségéről

2023. 08. 09.

Jada Pinkett Smith alopecia nevű betegséggel küzd már hosszú évek óta. Mindez kopaszsággal jár nála, de lehet, hogy van még remény arra, hogy visszakapja a haját.

Javul Jada Pinkett Smith állapota?

Jada Pinkett Smith hétfőn jó híreket közölt alopeciával kapcsolatos küzdelméről, és olyan fotókat osztott meg, amelyeken látható, hogy újra nő a haja a fején.

Itt ez a haj úgy viselkedik, mintha megpróbálna visszanőni

– írta Will Smith felesége az Instagramon.

Még mindig van néhány problémás folt, de – majd meglátjuk

– fogalmazott Jada Pinkett Smith. A megosztott képek között volt egy, ami az előtte állapotot mutatta, vagyis amikor szinte teljesen kopasz volt, valamint egy utána, amin látható, hogy pár centisek lehetnek a hajszálai.

Rögtön ki is használta, hogy javul az állapota, ugyanis szőkére festette a növögető haját.

Jada Pinkett Smith nyíltan beszélt a betegségéről

Jada Pinkett Smith az évek során nyíltan beszélt az alopecia areatával, egy autoimmun betegséggel folytatott küzdelméről, amely hajhulláshoz vezet. Még 2018-ban árulta el, hogy „rémisztő” volt, amikor elkezdte elveszíteni a haját, „maréknyi” maradt a kezében a zuhany alatt.

Ez volt az egyik olyan időszak az életemben, amikor szó szerint remegtem a félelemtől

– mondta akkor.

Pinkett Smith végül 2021-ben borotválta le teljesen a fejét, mert túl sok kopasz foltja lett, és azóta is rendszeresen tájékoztatja a követőit arról, hogy mi a helyzet a hajával kapcsolatban. Legutóbb akkor vált felkapott témává a betegsége, amikor a 2022-es Oscar-gálán Chris Rock azzal viccelődött, hogy Pinkett Smith a frizurája miatt szerepelhetne a G.I. Jane folytatásában. Férje, Will Smith annyira nem vette a poént, hogy felsétált a színpadra, és felpofozta Rockot a megjegyzés után, majd visszatért a helyére és felkiáltott:

Tartsd távol a feleségem nevét a kib*szott szádtól!

Jada Pinkett Smith akkor különösebben nem kommentálta a férje tettét, Will Smith pedig azóta többször is hangoztatta, hogy nem kellett volna felpofoznia Rockot.

Jada Pinkett Smith
Jada Pinkett Smith és Will Smith / Kép forrása: Amy Sussman / Staff / WireImage / Getty Images

A latin alopecia kifejezés magyarul hajvesztést jelent, melynek több fajtája létezik, s gyakran nem csak a fejbőrt, hanem más, szőrzettel borított testrészeket is érint. A kopaszodás nemcsak esztétikai következményekkel, hanem lelki problémákkal is járhat. Kialakulásának számos oka lehet, az örökletes tényezőktől kezdve, a fokozott stresszfaktoron át a pajzsmirigy problémákig, ugyanakkor bizonyos típusainak kiváltó okai a mai napig ismeretlenek, ezért autoimmun betegségnek tekintik.

Forrás: Huff Post, Professional Hair

Borítókép forrása: Amy Sussman / Staff / WireImage / Getty Images

/divat/haj/jada-pinkett-smith-haja/