Barion Pixel Hajstílusok a ’90-es évekből – Ezekre a színésznőkre irigykedtünk – Coloré

Hajstílusok a ’90-es évekből – Ezekre a színésznőkre irigykedtünk

2023. 06. 26.

A ’90-es évek sok újdonságot hozott az életünkbe, így hajstílusokat is! Rengeteg színésznő volt, akiknek irigykedtünk a hajára, össze is szedtük, kik voltak ők!

A ’90-es évek nagyon sok változást hozott, így azt is, hogy különböző hajstílusok hódítottak teret világszerte. Ennek egyik oka, hogy ebben az időszakban sokkal több újdonsághoz jutottunk hozzá, lévén új zenék, filmek és irányzatok nyertek teret.

Eladdig ismeretlen arcokat és hangokat láttunk és hallottunk, a filmekben és a videoklipekben pedig olyan hajstílusok jelentek meg, melyeket előtte nem ismertünk. A folyamatosan változó divat a ’90-es években is erőteljes volt, így az évtized számos emlékezetes hajat mutatott be, melyekre a mai napig nosztalgikusan gondolunk vissza.

A legtöbb évtizednek megvolt a maga stílusa, legyen szó zenéről, divatról, hajstílusról vagy éppen rajzfilmekről. Az a csodás korszak volt ez, amikor a susogós, végletekig színes melegítő volt a csúcs, és semmi kivetnivaló nem volt abban, ha a hasunk kilógott a ruhából. A hajstílusok is ennek megfelelő végletességgel voltak jelen. Alapvető kiegészítőnek számított a harapós hajcsat, ami különböző színben és méretben volt elérhető. A nagyobb darabokkal egy perc alatt elegáns hajat varázsolhattunk magunknak, míg voltak annyira aprók is, amikbe csak pár szál hajat tudtunk beleszuszakolni, mégis mutatós frizurákat lehetett készíteni – persze ha elegendő csat a rendelkezésünkre állt.

Hajtsatok, hajcsatok!
Hajtsatok, hajcsatok! / Fotó: Brittany Schauer Photography / Getty Images

A ’90-es évek hajstílusai

Természetesen nemcsak a saját fejünk után mentünk, amikor a hajunkat készítettük, hanem mint minden más esetében, lemásoltuk azt, amit a tévében és az újságokban láttunk. A szerencsésebbeknek volt érzéke ahhoz, hogy továbbfejlessze a neki tetsző hajat, és igazán egyedi frizurát varázsoljon, ám a legtöbbünk megelégedett azzal, ha pont olyat kap a fejére, amit kinézett valahol vagy valakin.

Voltak olyan sztárok, akiknek természetes vagy csinált haja megbabonázta az ember lányát a ’90-es években, és olyat szerettünk volna, mint ami nekik van, függetlenül attól, hogy nekünk jól áll-e.

Micsoda nő!

Ha időrendi sorrendben haladunk, Julia Roberts a ’90-es évek irigyelt hajkoronáinak egyik első előfugára. A haja rendkívül dúsnak tűnt, és csodás göndörségével olyan ellentmondó eleganciát adott a csapzottnak tetsző kinézethez, hogy csak irigykedni lehetett rá. Mariah Carey haja is hasonló stílusjegyeket hordozott már 1990-ben, a Vision of Love című dalának klipjében.

Elegancia a köbön

Cindy Crawford is ebben az időszakban élte virágkorát, ugyanis igazi szexszimbólumként tartották számon. Képei sokfélék voltak, így haja is, de leggyakrabban ezzel az elegáns, éppen beszárított stílussal volt látható.

Cindy Crawford igazi szexszimbólum volt a '90-es években! / Kép forrása: Ron Galella Ltd. / Getty Images
Cindy Crawford igazi szexszimbólum volt a ’90-es években! / Kép forrása: Ron Galella Ltd. / Getty Images

Idétlen időkig

Nem mondható idétlen időknek a ’90-es évek, ugyanis nemcsak szebbnél szebb színésznők voltak, de szebbnél szebb hajkoronák is! Andie MacDowell már ekkor szerepelt samponreklámban, és ez egyáltalán nem véletlen: hullámos, már-már göndör fürtjei csodás összehatást adtak dús, barna hajának.

Andie MacDowell haja ma is gyönyörű, de már ősz színben pompázik / Kép forrása: Pool Benainous Reglain / Getty Images
Andie MacDowell haja ma is gyönyörű, de már ősz színben pompázik / Kép forrása: Pool Benainous Reglain / Getty Images