Barion Pixel Brokkoli hajvágás: a Z-generációs új 2024-es hajtrendje – Coloré

Brokkoli hajvágás: a Z-generációs új 2024-es hajtrendje

2023. 11. 10.

Azt gondoljuk néha, hogy nincs új a nap alatt, de azért az új generációk elég kreatívak, hogy mindig csavarjanak egyet a dolgokon. Ilyen a brokkoli vágás.

Nehéz meghatározni, hogy mi is a Z-generációs stílus esszenciája. Az eklektika és az individualizmus éppúgy kulcsfontosságú a generáció esztétikai preferenciáiban, mint a TikTok és Insta, a K-pop, a szleng, amit a millennialisok talán már meg sem értenek és erősen beszűrődik a stílusukba a gender, mint bináris kategória elutasítása. Ez igaz, ha divatról van szó, és talán még inkább, amikor a szépség trendekről.

Habár a Z generáció a saját, egyedi megközelítést tűzte ki célul a divat és a szépség terén, rengeteg ihletet merítenek a 90-es és a 2000-es évek eleji hajtrendekből. A legújabb és a Google értékelése alapján legkeresettebb frizurák például igencsak különlegesek. Az egyik a “wet mop”, másnéven a “brokkoli”.

Brokkoli

A brokkoli frizura a K-Pop titánok legsűrűbben viselt vágása, a 90-es éveket idézi egy kis koreai csavarral. Felül hosszabb, bozontosabb, kissé hullámosan lesikló, alul pedig szorosan lapul a nyakhoz, tarkóhoz. A mesterfodrászok szerint sok éve már a köztudatban van ez a stílus, de folyamatosan alakul – volt idő mikor kontyban (man bun) végződött, vagy a 2000-es években mohawk-ba ment át.

brokkoli
Forrás: Debra L Rothenberg/Getty Images

Y2K nosztalgia

Attól, hogy a Z generáció nem emlékszik az Y2K problémára, nem azt jelenti, hogy ne akarnák felidézni és visszaemelni a korszakot. Minden generáció vágyik a születése előtti „egyszerűbb időre”, és a Z generáció sem különbözik ettől. Ez számukra az említett 2000 előtti határmezsgye, amikor jelen voltak a copfok, copfos fonatok, vagy épp a cikkcakk választék.

haj
Forrás: Matt Winkelmeyer/Getty Images

Középső választék

A Z generációt nem érdekli az oldalsó választék, ragaszkodik a Jóbarátokból megismert Rachel-frizura lefutásához és a középső vonalhoz, amely ketté osztja. Ráadásul nemcsak a lányoknál, hanem a fiúknál is megjelenik, ami utal a kétpólusú szemléletükre éppúgy, mint a fluiditásra.

GettyImages 1340120714
Forrás: Theo Wargo/Getty Images

Rövid frizurák

A rövid vágások, különösen a nőknél vagy a nőies megjelenésű embereknél, az erőről és az arc bemutatásáról szólnak. Ez egy hangsúlyos módja annak, hogy azt mondják: mindenképp nőies és gyönyörű vagyok, nem kell hozzá, hogy hosszú hajam legyen.

haj
Forrás: Dimitrios Kambouris/Getty Images

Forrás: Fashionista

Borítókép forrása: HE FACT/Getty Images