4 indok, miért használj vegán sampont

2021. 04. 20.

Az elmúlt években egyre többen vásárolnak tudatosabban. Ez pedig nemcsak a ruházati cikkekre, hanem a kozmetikai termékekre is igaz.

Az állatkísérlet-mentes készítmények mellett a vegán, azaz a mindenféle állati eredetű összetevőtől mentes termékek is óriási népszerűségnek kezdtek örvendeni, ami kicsit sem véletlen.

vegan sampon
Forrás: unsplash.com

A bolygónk élővilága elkezdett elfáradni az emberek által okozott kizsákmányolás és pusztítás miatt, amelynek már érezhető jelei vannak. Növekvő légszennyezettség, erdők és állatfajok kihalása, szélsőséges időjárás, kevesebb táplálék, illetve az életminőség romlása. Éppen ezért, kezdjük kis lépésekkel a tudatosabb élet kiépítését, amit kezdhetünk a samponunk leváltásával is.

Erre pedig van négy nyomós indokunk is, ha még mindig nem győztünk meg!

Vegyszerektől mentesen

A szintetikus vegyszerek helyett csak és kizárólag organikus összetevőket tartalmaznak, amelyek sem rád, sem a környezetedre nem lesznek károsak. Ha esetleg nem tudtad, akkor eláruljuk, hogy a nátrium-lauril-szulfát száraz és sérült hajat eredményez, holott számtalan NEM vegán samponban megtalálható. A parabén pedig károsítja a hajhagymákat.

Természetes és tápláló összetevők

A vegán samponok csak növényi eredetű összetevőket tartalmaznak. Ilyen például a kókuszolaj, az argánolaj, a jojobaolaj, amelyek mélyen és intenzíven hidratálják a haj belső szerkezetét. Magas antioxidáns tartalmuk serkentik a hajnövekedést is.

Óvjuk vele a környezetünket

A fent említett érvek mellett azt is fontos megemlíteni, hogy a természetnek sem ártanak a termékekben található összetevők, hiszen könnyen lebomlanak, nem károsítják a talajt és az ivóvizet a csatornába kerülve. De, ha ez nem lenne elég a vegán termékek csomagolása is újrahasznosított anyagból készülnek.

Illóolajokat tartalmaznak

A vegán samponok mindegyike tartalmaz illóolajokat, amelyek a haj és a fej bőrét is táplálják. Rendszer használatukkal remekül oldhatjuk a stresszt, és meggátolhatjuk a fejbőrt érintő fertőzések kialakulását.