10 perces hajtippek – Mutatjuk, hogy csináld!

Az ünnepek után a január talán a legpörgősebb hónapok egyike, amikor épp elég, hogy újra vissza kell rázódni a szorgos hétköznapokba, nemhogy még a külsőnket is picit ráncba szedjük, nem igaz?!

Forrás: Unsplash

Bár az elmúlt év eseményei miatt sokan otthonról dolgoznak, az online meetingekre vagy éppen a gyors baráti találkozókra azért érdemes a legjobb formánkat hozni. Az esetek többségében ez leginkább a hajunkra igaz, amelyet nemcsak egy mesterfodrász, hanem mi magunk is képesek lehetünk a legegyszerűbb módon elkészíteni. Mindössze némi gyakorlásra és pár kellékre lesz szükség:

Amivel nem lehet mellé nyúlni

A kócos, elaludt hajat nem lehetetlen pillanatok alatt helyrehozni. A kulcs: egy jó hajvasaló! Ám, mielőtt neki látnánk tegyünk a hajvégekre egy kevés hővédőt és a kezünk helyett egy vékony fésűvel szedjük fel a tincseket, hogy az eredmény hibátlan legyen.

Szárazsampon

A szépségápolás egyik legújabb és legkedveltebb terméke, amely SOS segítség, ha már napok óta nem mostunk hajat, viszont 10 perc múlva már úton kéne lennünk. Fújjunk a hajunk tövére érzés szerint és masszírozzuk el. Ha megvagyunk fésüljük át egy vastagabb hajkefével és már mehetünk is.

Laza hullámok egyszerűen

A hajgöndörítéshez több időre van szükség, de ha picit feldobnád a megjelenésed, akkor egyik este hajmosás után még nedvesen fond be a hajad és reggelig ne is engedd ki. Indulás előtt használj hajlakkot a fixáláshoz, hogy a hullámok egész nap kitartsanak.

Tűzd magasra

Expressz segítség egy vékony hajgumi és egy tupírfésű, amellyel néhány mozdulat segítségével menő kontyot varázsolhatsz magadnak. Alulról felfelé kezd el fésülni a tincseket, majd a fejtetőnél formázz belőle csigát és gumizd össze. Finom mozdulatokkal kicsit húzd lazábbra egyes részeken, a fülednél pedig szedj ki néhány tincset a szélfútta hatásért.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Ami nincs az nem fájhat? Dehogynem. Tudj meg többet a babák fogzásáról!