Barion Pixel „Nagyon kívánlak!” A szexi üzeneteknek hol van a határa? – Coloré

„Nagyon kívánlak!” A szexi üzeneteknek hol van a határa?

2024. 05. 16.

Felindulásból, dühösen legalább olyan marhaságokat tud az ember összehordani, mint akkor, amikor valakit nagyon meg akar szerezni magának. Ha már az ismerkedésen túl vagytok, akkor szexi üzenetekkel is bombázhatsz. De mi a sok és mi nem?

Aki ma él távkapcsolatban, szerencsésnek mondhatja magát. Nem kell távirat, kézzel írt levél az üzenet eljuttatásához, a postagalambot se kell várni és a füstjelek kódolása sem feladat. A modern technika csodája a kezünkbe adta annak lehetőségét, hogy egy gombnyomással hang vagy videó formában eljuttassuk mondanivalónkat az akár másik földrészen lévő személy számára vagy akár szexi üzenetet küldjünk.

Szexi üzenet
A kor és a technika hozta magával a szextinget / Kép forrása: PashaIgnatov / Getty Images

Szexting közel és távol

Az üzenetváltás egyszerűsége megadja a szextingelés lehetőségét, vagyis az online csevegés során történt szexuális jellegű tartalmak küldésé és fogadását.

Nem kell másik kontinensen lenni ahhoz, hogy a szerelmesek (fizikailag) távol legyenek egymástól. Mit tesz az ember, ha hiányzik neki valaki? Felkapja a telefont és valamilyen formában felkeresi a másikat. És mit tesz akkor, ha éppen szerelmét, érzelmeit, vágyait szeretné kifejezni iránta? Ugyancsak a telefonért nyúl és szexi üzeneteket küld.

Naiv vagy, ha azt gondolod, hogy ez a jelenség csak a mai fiatalok körében elterjedt. Az online világ hozta magával és mivel minden korosztály simogatja okos készülékét, így a szexting egyáltalán nincs korhoz kötve.

Megvan annak a varázsa, ha a pároddal épp nem tölthettek közösen időt és más módon próbáljátok a tüzet fenntartani. A digitális eszközök remek lehetőséget kínálnak arra is, hogy legintimebb gondolatainkat is kifejezzétek egymás iránt.

Digitalizált romantika

Azon túl, hogy a távolságot némileg enyhíteni lehet a különböző online platformoknak és eszközöknek hála, még az izgalmat is felperzselheti.

A kissé meghanyatlott, hervadni készülő párkapcsolatot is felpezsdítheti a pajzán, kacérkodó, vagy csak rejtett erotikát szexi üzenetek. Ha mindkét fél adóvevője működik, akkor ez is válhat a vágyfokozás egyik formájává.

Gondolj csak bele, hogy épp a metrón ülsz, hazafelé tartasz, de tudod, hogy ma esélyetek sincs találkozni a szerelmeddel. Unalmadban, meg mert éppen rá gondoltál, annyit írsz neki, hogy

„Kívánlak!”

Izgalommal várhatod a hatást és az üzenetcunamit. A másik oldalon pedig valószínűleg egy felajzott fél azon töri a fejét, hogyan fejezze ki szavakban igazán azt, amire éppen gondol. Rátok van bízva, hogy mi fér bele ebbe a játékba. Az biztos, ha mindkét fél nyitott a szerelem és vágyak ilyen formában történő kifejezésére, akkor szexi és izgalmas kalandként élhetik meg. Ehhez azonban fogni kell a jeleket. Azt is, ha mehet a játék és azt is, ha egy határt már átlépett.

Szexi üzenet
Jól gondold át, hogy kivel és mit osztasz meg / Kép forrása: ultramarinfoto / Getty Images

Ezt nem akartam látni!

Más a szituáció akkor, hogy a szextinget valaki már az online ismerkedés során beveti. Könnyen lehet, hogy atombombával támad a másik személyre és az visszahőköl. Amikor még mindenki csap tapogatózik a másik felé, még vannak homályos foltok, addig érdemes a visszafogottabb énünket mutatni. Az intim fotók nem feltétlenül a vágyat keltik fel, hanem inkább az indulatokat.

Tudni kell a határokat, mert pórul is járhat, aki túl sokat akar, túl sokat mutat vagy visszaél a tartalommal.

A dél-walesi rendőrség egy munkatársa például csúnyán visszaélt pozíciójával. A rendőrség telefonját használta arra, hogy sebezhető nőket felkeressen, akiket szexuális kapcsolatra akart kényszeríteni, valamint intim fotókat kért az érintettektől. Gondolhatod mi lett a rendőr sorsa. Nos, ennyire komolyan kell venni a határokat. A szexting határai egyéntől függőek, hiszen mindenkinek más az ingerküszöbe és más elvek alapján irányítja magánéletét. Ha valami nem fér bele, hát nem szabad megtenni, még a rendőrnek sem.

A szexi üzenet evolúciója

Az emberiség történelmében mindig voltak olyan időszakok, amikor a meglévő gondolkodás fejlődött és ezáltal alakult a politika éppúgy, mint a kultúra és a társadalmi élet is. Ezáltal pedig változás következhet be a művészetben, de még a szexuális kifejezési módban is. Az internet kinyitotta a szexting számára a kaput és lényegében bárki élhet vele és ez bizony rossz hír az áldozattá válásra hajlamos sérülékeny nők, kiskorúak vagy mentális betegségben szenvedők számára.

Nyitókép forrása: Deagreez / Getty Images