Barion Pixel Veszélyes a szex: egy orvos elárulta, hogy melyik a legveszélyesebb szexpozíció – Coloré

Veszélyes a szex: egy orvos elárulta, hogy melyik a legveszélyesebb szexpozíció

2024. 05. 27.

Egy orvos, aki a TikTok felkapott sztárja is lett, nagy titkot osztott meg a követőivel. Felfedte, hogy melyik az a szexpozíció, amelyik a legtöbb sérülést szokta okozni.

A legtöbb sérülést okozó szexpozíció

Dr. Karan Rajan, sebészorvos regisztrált TikTokra, hogy megossza a tapasztalatait és tudását 5,1 millió követőjével. Állítása szerint a pénisztörések 50 százalékának az oka egy bizonyos szexpozíció, így az a legveszélyesebb a férfiakra nézve.

Dr. Karan egy nemrégiben felkapott videóban mesélt követőinek arról a szexuális pozícióról, amely szerinte kórházi látogatáshoz vezethet. 

Bár ritkán, de előfordulhat pénisztörés, ha az erekcióban lévő péniszt trauma éri

– írja a Mayo Clinic.

szexpozíció
Kép forrása: Jacob Ammentorp Lund / iStock / Getty Images Plus / Getty Images

Az TikTok-orvos a fordított lovaglópózt nevezte meg, megjegyezve, hogy a közösülés közbeni szabálytalan mozgásokhoz, vagy ha a két fél nincs összhangban, a pénisz kicsúszásához vezethet, és a partner szeméremcsontja összenyomhatja azt, ami akár törést is okozhat. Bár a pénisz csont nélküli szerv, a „törés” szót a tunica albuginea szakadásának leírására használják – egy olyan rostos szövetdarabot, amely összeköti a heréket, és lehetővé teszi a pénisz megnagyobbodását az erekció során.

Maradandó károsodást okozhat

A Mayo Clinic szerint azok a betegek, akiknél pénisztörés következik be, és nem kezelik őket, merevedési zavaroktól, hegesedéstől és a pénisz maradandó görbületétől szenvedhetnek. Az egészségügyi szervezet megjegyzi, hogy „a pénisztörés gyakran olyan péniszt eredményez, amely kidudorodik és lilának tűnik”, a lehetséges törés jellemzői közé tartozik az azonnali péniszfájdalom, a pattogó vagy recsegő hang, a gyors merevedés elvesztése, a duzzanat és a pénisz elszíneződése a bőr alatti vérzés miatt. Mindezért nem szabad elhanyagolni, azonnali orvosi ellátást igényel, mert sebészeti úton helyreállítható a probléma.

A népszerű videó eredetileg még 2021-ben jelent meg, de valamiért nemrégiben ismét felkapták, és őrületes, milliós nézettséget és 411 000 kedvelést gyűjtött össze.

szexpozíció
Kép forrása: tommaso79 / iStock / Getty Images Plus / Getty Images

A pénisztöréssel kapcsolatban végeztek már korábban egy kutatást, szintén a legveszélyesebb szexpozíciót keresték. A Szexuális helyzet és a pénisztörés súlyossága közötti összefüggés című tanulmányban azonban egészen másra jutottak. A kutatást az International Journal of Impotence Research-ben 2018-ban tették közzé, amiben megállapították, hogy a kutyapóz a legveszélyesebb pozíció a pénisztöréseket tekintve. Az esetek 41 százaléka emiatt a pozíció miatt következik be.

Forrás: The Independent, Mayo Clinic

Borítókép forrása: Mukhina1 / iStock / Getty Images Plus / Getty Images