Barion Pixel Mi a lótusz szexpozíció? Hogyan csináld és mik az előnyei? – Coloré

Mi a lótusz szexpozíció? Hogyan csináld és mik az előnyei?

2023. 06. 03.

A lótusz szexpozíció azok számára tökéletes, akik szeretik, ha igazán intim kapcsolatba kerülhetnek partnerükkel a hálószobában. Ha a személyes kapcsolat és a rengeteg szemkontaktus vonzó a számodra, ez a te pozíciód.

Ez a pozíció a nevét is a hagyományos jógamozdulatról kapta, így bármennyire is lassú és ritmikus pozíció, amely minimális stresszt ígér a testnek (és az elmének), van némi fizikai előnye is.

Talán hallottál már róla, a hagyományos nevén yab yum szexpózként is emlegetik. Az egyik legjobb szexpozíció, ideális az intimitás fokozására, a medencefenékre nehezedő nyomás csökkentésére és még sok másra. Most megnézzük, hogy miről szól a lótusz szexpóz, és milyen előnyei vannak a számotokra a partnereddel.

Mi a lótusz szexpozíció?

A lótusz szexpózban a behatoló partner töröküléssel ül a padlón/ágyon, míg a fogadó partner átöleli őt. A felül lévő személy alacsony guggoló pozícióba ereszkedik, vagy a lábait a partnere köré fonja, attól függően, hogy mi a legkényelmesebb a számára. Az alsó partner a felsőt a hátánál megtámasztva segítheti, még a felső partner fel-le mozog. De mozoghattok egyszerre is. Nem csak egyetlen helyes módja létezik a lótusz szexpóznak, bárhogy is jobb nektek a mozgás. Nyugodtan alakítsátok úgy, ahogy nektek kényelmes. Hasonló a cowgirl vagy a fordított cowgirl szexpózhoz.

lótusz
Kép forrása: g-stockstudio / iStock / Getty Images Plus / Getty Images

Mik az előnyei?

1. Ellazítja a medencefeneket

Ez a szexpóz ellazítja a medencefeneket, ami egyeseknél jobb orgazmushoz vezethet. Valamint ez az egyik legjobb pozíció a menopauza után. Ha azonban a behatoló partner csípő- vagy medenceízületi gyulladásban vagy csípődiszpláziában szenved, akkor előfordulhat, hogy ez a szexpóz fájdalmas lehet a számára.

2. Javítja az intimitást

A lótusz az egyik legintimebb szexpóz, mivel a partnerek végig közel vannak egymáshoz. Szex közben még egymás szemébe is nézhettek. Bár a misszionáriusnak minden kapcsolatban helye van, azok számára, akik megunták a felső partner dominanciáját szex közben, ez a pozíció nagyszerű módja lehet a dinamika kiegyensúlyozásának és a romantikus kapcsolat újbóli megteremtésének, segíthet kiegyenlíteni a játékteret, amikor a hálószobán belüli hatalmi dinamikáról van szó.

Azt is lehetővé teszi, hogy könnyebben tudjatok kommunikálni egymással, mivel egymás fülébe suttoghattok dolgokat, miközben szorosan egymás testéhez simultok.

3. Kisebb a fáradás kockázata

A pozíciók okozta fáradtság valós, ha olyan mozdulatokról van szó, amely megköveteli, hogy mindkét partner egyhelyben tartsa magát egész idő alatt. A görcsök, a zsibbadás és a fájdalmak mind nagyon is valós gondok a hálószobában.

Itt ez nem akkora probléma, mert a behatoló partner segíthet támogatni a fogadó partner mozgását azzal, hogy a kezével segít mozgatni a testét, ami csökkentheti a fáradtságot.

https://colore.hu/csalad/szex/kannabisz-szex-orgazmus/

4. Terepet ad a szexuális játékoknak

Sok embernek szüksége van valamilyen másfajta stimulációra is szex közben, a csikló és a behatolás mellett, hogy orgazmusa legyen. Valójában egy kutatás, a
Southern California Center for Sexual Health and Survivorship Medicine szerint a nők 80%-a szerint a mellbimbó stimulálása jelentősen hozzájárul a szexuális kielégüléshez.

A lótusz szexpózban nincs túl sok fizikai tér a partnerek között, de még így is alkalmas arra, hogy szexjátékokat használjanak a párok. Valamint lehetővé teheti egymás felsőtestének stimulálását, beleértve a melleket és más erogén zónákat.

5. Mélyebb hüvelyi behatolást eredményez

Azok számára, akik a szex során a behatolást élvezik a legjobban, a lótusz szexpóz valóban a nyerő. Ha a felül lévő személy a behatoló partner köré tekeri a lábait, az fokozott csiklóstimulációhoz és mélyebb hüvelyi behatoláshoz vezet.

lótusz
Kép forrása: South_agency / E+ / Getty Images

Hogyan javíthatod az élményt?

Ha nehéznek találod, vagy valamiért nem kényelmes neked, akad néhány trükk, amit kipróbálhatsz. Egy párna a fenék alatt segíthet megváltoztatni a pénisz szögét behatolás közben.

Továbbá, mivel minden testalkat különböző, néha a test útjában állhat a behatolásnak. Ennek a problémának a megoldására az alul lévő személy jobban hátradőlhet, karjait maga mögé helyezve, hogy megtámassza magát.

Forrás: Women and Home, NCBI

Borítókép forrása: South_agency / E+ / Getty Images

/csalad/szex/lotusz-szexpozicio/