Barion Pixel 3+1 szexpóz, és szinte garantált a női orgazmus – Coloré

3+1 szexpóz, és szinte garantált a női orgazmus

2023. 04. 22.

Mindannyian tudjuk: a nők kisebb része, és ők is csak ritkábban érnek el orgazmust a szex által, mint a férfiak. Ugyanakkor bizonyos szexpózok elősegítik a libidó felkorbácsolását és közelebb vihetnek a csúcsponthoz is.

Egy átfogó tanulmányban, melynek kapcsán több ezer embert megkérdeztek, a heteroszexuális férfiak 95%-a azt vallotta, hogy általában vagy mindig átél orgazmust partneri szex hatására, ám a heteroszexuális nőknek csak 65%-a mondhatja el ugyanezt. A kutatásban megszólaló nők mindössze 18,4%-a állította, hogy a szex önmagában is elegendő az orgazmushoz.

szexpóz
Peope Images/Getty Images

Vannak nők, akik elsősorban csak csikló általi, klitoriszorgazmusra képesek, míg más nők a vaginális csúcsra jutást is megtapasztalják. Ez nagyban függ attól, milyen a partnerek közötti összhang és kémia, milyen az előjáték minősége, ismeri-e egyáltalán a két fél a saját és a másik erogénzónáit. Ha az erogénzónákat a megfelelő módon stimuláljuk, mindenféle orgazmus elérhető a nők által is, csak a megfelelő pozíciókat és kiegészítőket kell ismerni hozzá – állítják a szakértők.

szexpóz
Forrás: South Agency/Getty Images

Íme öt, szexterapeuta által jóváhagyott szexpozíció, amelyek segítenek a vaginális orgazmus elérésében.

A tehenészlány

A cowgirl, azaz amikor a nő van felül, egy klasszikus lovagló szexpóz. Ebben a helyzetben a nő irányítja a mozdulatokat és a sebességet, így olyan szexet élhet át, amilyen számára megfelelő. Ráadásul a keze szabadon stimulálhatja a csiklóját, ami segíthet az orgazmus elérésében és intenzitásának fokozásában.

A CAT-technika

A CAT a szokásos misszionárius póz finomított változata. A medence megemelésével a partner teste közvetlenebb kapcsolatba kerül a csiklóval és a környező erogénzónával, fokozva az élvezetet. Ezenkívül ebben a pozícióban a férfinak a lassú, előre-hátra ringató mozgásokra kell összpontosítania a gyors be- és kimozdulások helyett, hogy minden mozdulattal stimulálja a csiklót.

Kis kifli – nagy kifli

Vagyis oldalfekvés. A kanalazás kiváló a női orgazmus elősegítésére, mivel lehetővé teszi a közvetlen hozzáférést a csiklóhoz, akár a saját, akár partnere kezével, akár vibrátorral. A klitorisz stimulálása kulcsfontosságú, és ez a pozíció bőven lehetővé teszi.

Kutyapóz

Ha szeretjük a mély behatolást, a kutyus stílus tökéletes. Ez a szexpóz a G-pont stimulációra is jó, sőt, közben a csikló izgatását is lehetővé teszi. A G-pont egy erogénzóna a hüvelyben, amely körülbelül két hüvelyk mélyen helyezkedik el a hüvely elülső falán, ott, ahol a csikló belső részei stimulálhatók. Ha meg akarjuk tapasztalni a G-pont orgazmust, először nagyon fel kell, hogy izgasson a partner, tehát a libidót maximalizálni kell – akár segédeszközzel, előjátékkal. A G-pont egyedi módon történő stimulálásához a partner az egyik oldalról a másikra történő mozgásra vagy az előre-hátra hintázásra összpontosítson a gyors tolómozdulatok helyett.

Forrás: Pleasurebetter

Borítókép forrása: Denisfilm/Getty Images