Megmentenéd a kapcsolatod? Íme öt tipp!

Ha azt érzed, kihűlőben van a kapcsolatotok, de szeretnéd megmenteni, ezekre figyelj oda!

Ismerd fel a bajt!

Ha felismered, hogy valami nem stimmel köztetek, az már fél siker. Lásd meg az apró jeleket, amik arra utalnak, hogy talán már nem vagytok olyan fontosak egymásnak, mint korábban. Ugyanígy figyeld meg azokat az apróságokat is, amiktől te úgy érzed, a párodnak még mindig te vagy az igazi! Ha segít, írd össze ezeket, így pontosan látod, merre haladtok.

Figyelj oda rá!

Egy idő után hajlamosak vagyunk “elmenni” a másik mellett és túlságosan belerázódunk a szürke hétköznapokba. Figyelj tudatosan a párodra, ha hazaért, kérdezd meg, milyen napja volt, vagy ha főzöl, kérdezd meg, mit szeretne enni. Ilyenkor mindig mondd el te is az igényeidet, és amikor elmesélte a napját, te is mondd el, mi minden történt veled, így kölcsönös lesz a beszélgetés.

Forrás: Pixabay

Apró kedvességek

Egy idő után hajlamosak vagyunk elhanyagolni az apró kedveskedéseket, ezeket mindenképp csempészd vissza a hétköznapokba. Amikor vásárolni mész, vedd meg a kedvenc csokiját vagy üdítőjét, várd haza egy gyertyafényes vacsorával csak úgy, vagy egyszerűen csak mondd neki, hogy a hétvégi programot ő találja ki, és azt csináljátok, amit ő szeretne.

Kommunikáció

A legtöbb kapcsolat a rossz vagy éppen teljesen hiányzó kommunikáció miatt megy tönkre. Ne feledd, mindent meg lehet beszélni, csak meg kell találni a módját. Próbálj nyugodtan, de határozottan kommunikálni, fejezd ki egyértelműen, de kedvesen, te mit szeretnél és mindig kérdezz vissza az ő véleményére. Az olyan kezdetű mondatok, mint: te mit gondolsz, te mit tennél, te hogy látod, neked mi a véleményed, mind mind építő jellegűek és azt éreztetik, hogy fontos számodra a másik véleménye, gondolatai.

Intimitás

A kapcsolat ellaposodásának egyik legnagyobb mércéje az intimitás eltűnése. Figyelj oda arra, hogy ne maradjanak el az összebújások a közös filmezés közben, az apró simogatások, puszik napközben. Ha nincs köztetek intimitás napközben, jó eséllyel este is egymásnak háttal alszotok majd el és mire észbe kaptok, már hetek teltek el érintés nélkül.

Borítókép forrása: Pixabay

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Egy író azt állítja, Vilmos hercegnek volt pár internetes kapcsolata celebekkel