Barion Pixel Komolyan tervez veled? Ezekből a jelekből tudhatod – Coloré

Komolyan tervez veled? Ezekből a jelekből tudhatod

2021. 03. 08.

A csalódások sokszor azért jönnek, mert nem hiszünk, csak hinni akarunk.

A szerelem lenne a válasz minden kérdésre? Nem egészen, hisz a szerelem veti fel talán a legtöbb kérdést. Az elején talán az a legfontosabb, hogy vajon honnan tudom, hogy a másik komolyan gondolja-e velem. A válasz az, hogy onnan, hogy a másik fél is ezen agyal.

Hajlamosak vagyunk idealizálni

Sehol sem csalódunk olyan könnyen, mint a szerelemben és ez talán azért van, mert erősen hinni akarunk benne, hogy végre megtaláltuk azt, akit szeretünk és aki minket viszontszeret. Amint szerelembe esünk és a szervezetünk elkezdi kibocsájtani a maga szerelmes hormonkoktélját, elkezdjük idealizálni a partnerünket, ami egyben azt is jelenti, hogy a kritikai képességünk egy időre mélyrepülésbe kezd. Számtalan kutatást végeztek már az oxitocin, azaz a kötődéshormon hatásáról, ezekben pedig sorra bebizonyosodott, hogy azok a kísérleti alanyok, akik ilyen hormont szippantottak, könnyebben mentek bele például olyan üzletekben, amelyek már első ránézésre is rizikósak voltak és alapesetben eszük ágába ne jutott volna ilyen üzletekre rábólintani.

woman 1979272 640
Forrás: pixabay.com

Szerelemfüggők vagyunk

Oskar Holzberg párterapeuta szerint mindannyian szereleméhesek vagyunk, és ennek érdekében gyakran vagyunk hajlamosak nem tudomást venni a megérzéseinkről. Ha bizonytalanok vagyunk a másik érzéseit illetően, paradox módon saját félelmünkként vetíthetjük a másikra ezt az érzést, aki valószínűleg ugyanígy fog érezni és már bele is kerültünk egy hamis érzelmi spirálba. A félelmeinket ráadásul nagyszerűen ki tudják használni azok az érzelmi manipulátorok, akik mesterek a bizonytalan nők behálózásában: a netes ismerkedők, akik sosem találkoznak személyesen és több vasat is tartanak a tűzben vagy épp azok a csalók, akik a bizonytalan, szerelemre vágyó nőktől csalnak ki pénzt különböző indokokkal. Ha már az elején szóba kerül a pénz, a nehéz anyagi helyzet vagy egy hirtelen jött anyagi szituáció, akkor sejtheted, hogy a másik nem érzelmileg gondolja komolyan, hanem anyagilag. Mégpedig úgy, hogy te fizetsz, ő pedig eltűnik és sem őt, sem a pénzed nem látod soha többé. Ha nagyon bizonytalanok vagyunk, segíthet, ha van egy barátnőnk, akiben megbízunk és akinek mindent el merünk mondani. Kívülállóként jobban át fogja látni a helyzetet, mint mi, akiket éppen érzelmileg befolyásol egy új szerelem kilátása.

Válás után frissen

Kezeljük óvatosan azokat is, akik épphogy túlestek egy szakításon vagy nemrég váltak el. Aki csak kis ideje tett pontot egy hosszú kapcsolat végére, lelkileg még nem áll készen egy új, komoly kapcsolatra és valószínűleg csak a visszaigazolást keresi, amivel a sérült önbizalmát építheti újra. De érdemes vigyázni azokkal is, akik alig néhány találkozás után már az összeköltözést pedzegetik. Valahogy lehetetlen komolyan venni olyasvalakit, aki még nem is ismer igazán minket, de már „tudja”, hogy mi vagyunk az igazi a számára. Azonban ne vonjunk le messzemenő következtetést abból, ha a friss partnerünk még vonakodik a közös jövőről beszélni és kerüli az olyan témákat, mint az összeköltözés és családalapítás. Lehet ugyanis, hogy ez még túl korai neki és időre van szüksége ahhoz, hogy eldöntse, vajon tényleg velünk képzeli-e el a jövőjét. Ehhez pedig idő szükséges, hisz az ilyen komoly döntések előtt egy párnak alaposan meg kell ismerni egymást.

Borítókép forrása: pixabay.com