Barion Pixel A jóban nincs semmi kihívás, jöjjenek a rosszfiúk?! – Coloré

A jóban nincs semmi kihívás, jöjjenek a rosszfiúk?!

2021. 09. 30.

Te is azoknak a nőknek a táborát gyarapítod, akik vonzzák a rosszfiúkat? Lehet, hogy te keresed az izgalmat…

Egy szerelemes film alaptörténetét is adhatná a főszereplők különbözősége: a szende, halk szavú, áldozatkész nő és az illegalitás mezsgyéjét is bőven átlépő szabad szellemű, betörhetetlen, rosszfiú szerepébe bújt férfi. Ugye milyen klasszikus?! Ami pedig a filmvászonra felkerülhet, az gyakran a valóságban is megtörténhet. Miért szeret bele egy nő a rosszfiúba? Nagy a kihívás, esetleg a perzselő érzelmek vezetik?

A gyengébb nem tagjai vágynak az erős férfiakra. Talán akkor is, ha ez csak vágy szintjén marad meg. A hétköznapokba besüppedő, a háziasszony és az anya szerepét remekül alakító nő is álmodozhat másfajta életről, kalandokról, rosszfiúkról. Ezek ugyan a tapasztalt nők gondolatait és fantáziáját megmozgató kalandozások, de nem ritkán a fiatalok is beleeshetnek a csapdába. Ezeknek a pasiknak a sármja ugyanis ellenállhatatlan, tele vannak szenvedéllyel és tűzzel. Egy bibi van: nem a megbízhatóság mintapéldányai. Az ilyen fiúk láttán szorítják ökölbe kezeiket az édesapák és féltik lányaikat.

A jóban nincs semmi kihívás
Kép forrása: Shutterstock

Mi okozza a hatalmas vonzerőt?

Erős szexualitásuk vibrál a rosszfiú körül. A nő arra vágyik, hogy egy erős férfi legyen a párja, aki tudja, hogyan kell bánni vele. Nos, ezt garantáltan képes teljesíteni. A szenvedély olyan magas fokú izzását biztosítja, amelyet a nő hajlamos a szerelemmel párhuzamba állítani. A rosszfiúk maguknak szeretnék a világot (köztük a nőket is), így egy hölgy társasága csak ideig-óráig kielégítő számukra. A csábítás a vérükben van, és annak nem tudnak, de nem is akarnak megálljt parancsolni. Hatalmas önbizalmuk nem gátolja meg őket abban, hogy tovább hódítsanak. Még akkor is ezt teszik, ha közben női szívek törnek apró darabokra utánuk és miattuk.

Mit mondanak a kutatások?

A Liverpooli Egyetem szakmai csapata is kereste arra a választ, hogy a nőket miért varázsolják el a rosszfiúk. Abban biztosak voltak már a vizsgálat előtt is, hogy a nők az erős férfiakat részesítik előnyben, és ennek főképp ösztönszintű eleme a szaporodási vágy. Vagyis egészséges, erős férfit keresnek már tudat alatt is, hogy a későbbiekben jó genetikájú utódok születhessenek. A jófiúk között is létezik erős, ám a vizsgálatból kiderült, hogy a rosszfiúk ezzel a hármas jellemzővel rendelkeznek:

  • Önimádó, nárcisztikus személyiségjegy, amely által a férfi úgy érzi, hogy mindenek fölött álló. Szereti magát mutogatni, imádja, ha figyelik.
  • A machiavellizmus magába foglalja a gyakori hazudozás és a manipuláció közös erejét.
  • A pszichopata viselkedésmód érzéketlenséggel és akár fizikai erőszak használatával is együtt járhat.

Habár ez a hármas külön-külön is taszító, azonban együttesen olyan vonzerőt adnak a férfiaknak, amelynek sok nő nem is tud ellenállni. Még akkor sem, ha a külvilág direkt és indirekt módon is igyekszik figyelmeztetni arra, hogy ezek a férfiak nem tartós kapcsolatra vannak teremtve (legalábbis jó ideig biztosan nem). A vizsgálat során kiderült az is, hogy a rosszfiú kategóriájába sorolható férfiak könnyebben ismerkednek, amelynek gyakorta szex a vége.

A jóban nincs semmi kihívás
Kép forrása: Shutterstock

A sors furcsa fintora, hogy a vonzó külső, a kalandvágy, az új dolgok kipróbálása iránti igény, a merészség megadja azt, hogy lehengereljék a nőket, de nagy árat fizetnek ezért, mert párkapcsolatra alkalmatlanok. Ennek a férfitípusnak a kialakulására az lehet az evolúciós magyarázat, hogy a rosszfiúk genetikai állományukat minél több kapcsolatban igyekeznek érvényesíteni. Mivel a hosszútávú kapcsolatokra alkalmatlanok, így a nagy számok törvénye alapján (sok kapcsolat és szex) igyekeznek a szaporodási sikereik számát megnövelni.

Borítókép forrása: Shutterstock