4 árulkodó jel, hogy az exünk még mindig a fejünkben él

2021. 04. 30.

Lehet, hogy évekkel ezelőtt, a szakításkor beszéltünk utoljára volt párunkkal. Talán nem is láttuk azóta és közben új, boldog életre leltünk egy másik ember mellett. Akkor mégis, hogyan lehet jelen még mindig az életünkben és fúrhatja meg új párkapcsolatunkat?

Új pasi = régi pasi?

Egy kapcsolat fizikai lezárása önmagában még nem feltétlenül jelenti egy párkapcsolat végét. A régi sérelmek ugyanis olyan mélyen beivódhatnak a bőrünk alá, hogy ezt képesek vagyunk rávetíteni új kapcsolatunkra: a legáltalánosabb példa, mikor egy megcsalás emléke miatt állandó féltékenységgel küzdünk, holott a jelenlegi párunk elkötelezett az irányunkba. Vagy indokolatlanul felcsattanunk egy ártatlan megjegyzésén, mert az valamilyen módon a volt barátunk bűneire emlékeztet minket. Szóval ne keverjük a szezont a fazonnal!

Parkapcsolat Ex 1
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Felrobbanunk, ha csak rá gondolunk

Az egyik legárulkodóbb jele annak, hogy lelkünk mélyén még dolgunk van a volt kapcsolatunkkal, ha a mai napig feszíti a düh a mellkasunkat és üvölteni volna kedvünk, amikor csak az eszünkbe jut a múlt. A továbblépéshez elengedhetetlen, hogy feldolgozzuk a múlt eseményeit, levonjuk belőle a tanulságot, majd immár rendezetten elhelyezzük magunkban a megfelelő polcra. Amíg a szőnyeg alatt, vagy a pincében dugdossuk saját magunk elől is ezeket a rossz emlékeket, mindig kísérteni fognak minket.

Innen se ki, se be!

Végre egy kapcsolat, amiben nincsenek viták – persze, mert esélyt sem adunk rá. Lehet, hogy a hangos szóváltás, a veszekedés éppen azért hiányzik új kapcsolatunkból, mert bástyákat emeltünk magunk köré. Ezek megvédenek minket az újabb csalódásoktól, ugyanakkor ellehetetleníti az igazán mély kapcsolódást kettőnk között. Így amíg ezek a falak állnak, mindig egy kicsit idegenek leszünk egymás számára.

Még az álmunkban is kísért

Bizony megesik, hogy még hosszú évekkel a szakítás után is felüti a fejét volt kedvesünk az álmainkban – ez pedig nem lehet véletlen! Pláne, ha egy rendszeresen visszatérő álomról van szó, melyben akár újra egy pár vagyunk, vagy csak megint úgy veszekszünk, mint annak idején. Szóval nézzünk magunkba és vizsgáljuk meg jobban, mit jelenthez ez számunkra.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix