Barion Pixel Ezek lesznek 2024-ben az esküvői trendek – interjú Takács-Nagy Vivien szertartásvezetővel – Coloré

Ezek lesznek 2024-ben az esküvői trendek – interjú Takács-Nagy Vivien szertartásvezetővel

2024. 03. 31.

Az esküvői trendek folyamatosan változnak. Vannak időszakok, amikor a nagyobb létszámú, fényűző szertartások számítanak divatosnak, de újabban gyakoribbak a kevesebb létszámmal tartott, meghittebb esküvők. A szertartásokat anyakönyvvezető helyett újabban inkább szertartásvezetők vezetik, hiszen a segítségükkel rugalmasabban lebonyolítható a szertartás. Takács-Nagy Vivien már 2016 óta tart esküvői ceremóniákat.

Unnamed 3
fotó: Takács-Nagy Vivien

Ő vezette többek között Puskás-Dallos Bogi és Puskás-Dallos Peti szertartását és egyébként az enyémet is még 2022 decemberében, ami nagyon meghittre és emlékezetesre sikeredett. Mi sem akartunk nagy esküvőt, ezért egy 50 fősre tervezett, de végül 70 fős szertartáson mondtuk ki egymásnak a boldogító igent Vivi szertartásán. Azóta azonban eltelt lassan másfél év, a trendek változtak, ezért arról kérdeztem Vivient, hogy esküvői fronton idén mi számít menőnek.

323409063 1294745634426633 6376141571291251047 N
fotó: Vida Dóra

Coloré: Milyen újításokat és változásokat látsz az esküvői trendekben 2024-ben a szertartásvezetői szemszögből?

Takács-Nagy Vivien: A párjaim egyre inkább keresik azokat a lehetőségeket a szertartásban, amelyekkel kifejezhetik egyediségüket és stílusukat. Vegyük például az egyesítő ceremóniát. Régebben a homoköntés, növényültetés vagy a fröccskészítés volt a legkedveltebb ilyen forma. Manapság inkább vagy kihagyják ezt a részt, vagy kitalálnak valami új dolgot, olyat, ami a kapcsolatukat jellemzi. Volt egy építész párom, akik betont öntöttek, amiben kézlenyomat készült és ez tökéletes alapköve lett a készülő házuknak. 

Unnamed 5 1
fotó: Takács-Nagy Vivien

Coloré: Milyen stílusok vagy tematikák népszerűek az idei évben az esküvők terén?

Takács-Nagy Vivien: Ami idén szerintem nagyon kiemelhető, az a mini-és mikroesküvő. Korábban az volt a jellemző, hogy minél nagyobb esküvőket szervezzenek a párok, mára inkább a kisebb, intimebb esküvőt preferálják. Tökéletes választás azok számára, akik szeretnék szűk családi és baráti körben megünnepelni házasságkötésüket. Egy kis esküvőn sokkal több időt tudsz tölteni a vendégeiddel és nagyobb hangsúlyt kapnak a részletek is. 

Unnamed 1
fotó: Takács-Nagy Vivien

Coloré: Hogyan alakulnak az esküvői szertartások helyszínei és formái 2024-ben? Változnak-e az esküvői trendek ezen a területen?

Takács-Nagy Vivien: Ebben én nem látok olyan nagy változást, inkább csak azt tapasztalom, hogy egyre több pár külső helyszínen bonyolítja le esküvői szertartását. Régebben a külső helyszínen szervezett szertartások nagyon ritkák voltak, ma már számtalan lehetőség van szebbnél szebb kültéri helyszínek közül választani. A külső helyszínen történő ceremóniához elengedhetetlen, hogy az időjárás is hozzájáruljon a szertartás lebonyolításához. Mint tudjuk, a természet eléggé kiszámíthatatlan, de a legtöbb esküvői helyszínen rossz idő esetén lehetőség van egy zárt helyre bevonulni, ha szükségessé válna.

Bride And Groom Dancing Their First Dance
fotó: Gettyimages

Folytatás a következő oldalon!