Barion Pixel Ezek lesznek 2024-ben az esküvői trendek – interjú Takács-Nagy Vivien szertartásvezetővel – Oldal 2 – Coloré

Ezek lesznek 2024-ben az esküvői trendek – interjú Takács-Nagy Vivien szertartásvezetővel

2024. 03. 31.

Coloré: Szerinted milyen dekorációs elemek, színek és virágok válnak kiemelten népszerűvé az esküvőkön 2024-ben?

Takács-Nagy Vivien: Az idei évben egyre több dekoros ismerősömnél látom a színes dekorációkat, virágokat. Eddig a letisztultabb, fehér/bézs/púder színeket kedvelték jobban a párok, vagy a greenery stílus, ami nagy favorit volt sokáig. Azonban 2024. a merész és élénk színek éve lesz, ezek az élénk színek, pedig olyan hangulatot teremtenek, melyek energiát és örömöt sugároznak. 

Unnamed 2
fotó: Takács-Nagy Vivien

Coloré: Milyen változásokat látsz az esküvői divatban és ruhakölteményekben az idei évben?

Takács-Nagy Vivien: Ami nagy trend lett az idei évben, az a nadrágkosztüm és a rövid menyasszonyi ruhák. Mindegyik remekül kiegészíthető egy hosszú, lecsatolható uszállyal vagy fátyollal, de önmagában is megállják a helyüket, ugyanis a lagziban kényelmesen végigtáncolhatod bennük az éjszakát. 

Férfiaknál pedig nagyon kedvelt lett a lazább, nem tipikus esküvői öltöny, valamint a makkos cipőt felváltotta a sportcipő, ami egy elég vagány, fiatalos  kinézetet kölcsönöz.

Coloré: Milyen elvárásokat támasztanak az ifjú párok az esküvői szertartásvezetőkkel szemben az idei évben?

Takács-Nagy Vivien: Én ebben nem érzek változást. Szerintem nincsenek kifejezett elvárások. Nekem az a feladatom, hogy  egy olyan szertartás szöveget írjak, ami egy unalmas, sablon szöveg, hanem célom olyan ceremóniát levezetni hogy arra ne csak a pár, hanem a vendégek is emlékezzenek.

323419362 1668081333626770 3098981448937579802 N
fotó: Vida Dóra

Coloré: Eddig milyen stílusú esküvőket vezettél és mire vagy a legbüszkébb? 

Takács-Nagy Vivien: Nem tudnék egyet választani. Nem akartam soha egy sablon szöveget felolvasni, jobban érdekelt az, hogy a pár mit álmodott meg, milyen elképzeléseik vannak, és úgy alakítjuk a szöveget, hogy az nekik megfelelő legyen. Ezáltal olyan lesz, amilyen ők maguk. Általában vicces, laza, fiatalos, ugyanakkor szerelmes és megható szertartásokat preferálják, erre  nagyon ügyelek, mert jó, ha van egy kis érzelmi hullámvasút is az egészben.

323418143 630736022160706 5040902429770481864 N
fotó: Vida Dóra

Coloré: Miért népszerűbb manapság, hogy anyakönyvvezető helyett szertartásvezetőket kérnek fel a nagy napra a párok? 

Takács-Nagy Vivien: Szerintem a legalapvetőbb, hogy sokkal személyesebb. Egy szertartásvezetőnél nincsenek írott szabályok, míg az anyakönyvvezetőket sok esetben kötik, időben és gyakran térben is korlátozottak a lehetőségeik. A szertartásvezetőknél ez nincs így. Én bármilyen helyszínen és időben vállalom esküvői szertartásotok lebonyolítását.

Unnamed 4
fotó: Takács-Nagy Vivien

Coloré: Szerinted mik a legtrendibb esküvői helyszínek? 

Takács-Nagy Vivien: Szerintem a természetközeliség az, ami  a mai napig nagyon közkedvelt. Sokan szeretnék hátrahagyni a város zaját és csak egymásra, a szeretteikre fókuszálni. Ezek az esküvői helyszínek lehetővé teszik, hogy nyugodt környezetben, megfelelő szolgáltatások és technikai felszereltség mellett adhassa magát a pár az önfeledt ünneplésnek. 

Coloré: Szakmailag hogy látod, melyek azok az esküvői helyszín típusok, ahol a legmeghatóbb lehet maga a szertartás? 

Takács-Nagy Vivien: Mondanám, hogy nem a helyszíntől függ, sokkal inkább a pártól és a vendégektől, de én azokat a helyszíneket preferálom a legjobban, ahol bensőséges tud lenni a szertartás. Egy erdőben vagy vízpart mellett szinte biztos az ilyen hatás.