Barion Pixel 100.000-ből 1: gyömbérszínű albínó fóka született – Coloré

100.000-ből 1: gyömbérszínű albínó fóka született

2024. 06. 16.

A mai nap vége felé közeledve kicsit könnyedebb és kedvesebb témával jövünk. Nem túl gyakori látványt szolgált a természet: albínó fókát.

Az albinizmus egy örökletes rendellenesség, amely az emberek esetében éppúgy előfordulhat, mint más emlősök esetében, de még megjelenhet a halak, madarak és kétéltűek között is. Ennek eredménye az a fiatal fóka, amelyet Olaszország partjainál kaptak lencsevégre.

Az albinizmus egy örökletes rendellenesség, amely az emberek esetében éppúgy előfordulhat, mint más emlősök esetében, de még megjelenhet a halak, madarak és kétéltűek között is. Ennek eredménye az a fiatal fóka, amelyet Olaszország partjainál kaptak lencsevégre és az Earthpix Facebook oldalán látható.

Albínó fóka
Kép forrása: Getty Images

Albínó fóka, a gyömbérszínű cukiság

Szemmel láthatóan kitűnik a tömegből a valóban gyömbérszínű fókabébi. Habár jó egészségnek örvend ez a genetikai rendellenesség nemcsak a melanin hiányával járó színbéli eltérést eredményezi, hanem az így született állat veszélyét is jelenti. Míg az emberek közül sokan a másoktól való különbözőségre törekednek, egy vadállat esetében ez az életének kockáztatásával is jár, hiszen könnyebben észre lehet venni.

Nyitókép forrása: Getty Images
/csalad/kisallat/gyomberszinu-albino-foka/