Hobbitház, betoncső, fagömb: bizarr hotelek a nagyvilágból

2021. 10. 03.

Az idén nem sok embernek adatott meg az a lehetőség, hogy turistáskodhasson a világban. Nem baj, utazzunk képzeletben! Gyertek, elviszünk benneteket a világ legbizarrabb szállodáiba!

Minden fejjel lefelé van

Ebben a szállodában én nem sokat aludnék, az biztos, de az élmény különlegesnek ígérkezik. A berlini Propeller Island City Lodge szálloda 31 szobáját úgy csinálták meg, mintha minden a feje tetején állna. A képen látható szobában például a plafonra rögzített bútorokat látja a vendég, és a padlószint alatti dobozokban alszik. Még az ablakban is megfordították a kilátást, észrevetted?

Fejjel Lefele
Ezt látod, amikor belépsz a szobába / Fotó: Facebook

Ráadásul minden szobának kitaláltak egy speciális témát. Az egyiket börtöncellává alakították, a másikban pedig olyan koporsóban alhatnak a legbátrabbak, aminek még a teteje is lecsukható. Olyan szoba is van, aminek az összes falát tükör borítja – mintha egy kaleidoszkóp belsejében lennél.

Megszállnál egy betoncsőben?

Egy különleges szállodának nem kell okvetlenül drágának is lennie. Az ausztriai Ottensheimban fekvő Sewage Pipe Pods-ban például nincs foglalási díj, mindenki annyit ad a szállásért, amennyit jónak lát. Igaz, ezért nem is luxus-színvonalat kap, hanem egy kiszolgált beton csatornacsőben alhat egy közparkban.

Betonszallas
Nem kerül sokba, és legalább zárható / Fotó: Facebook

A szoba 2 méter széles, van benne franciaágy, lámpa és konnektor. Mosdó és zuhanyozó kb. 100 méterre elérhető, a reggelit a legközelebbi kávézóban lehet megvenni. Ha jó az idő, az úszómedence a közeli folyó.

Hobbitház Új-Zélandon

Ez sajnos az a hely, amit kevesen tudnak felkeresni Magyarországról, elsősorban a távolság miatt. Maga a szállás nem drága, a Cave Holiday Motelben közel 55 ezer forintért hat ember megszállhat egy éjszakára a hobbitházban.

A létesítmény két évvel a Gyűrűk ura utolsó részének bemutatása után építették, elsősorban a rajongókra számítva. Kívülről a házak valóban úgy néznek ki, mint a filmben. Belül is törekedtek a hobbitszerű látványra, de a szobák normál magasságúak, úgyhogy nem kell hajolgatni.

Hobbit Hotel
A Gyűrűk ura rajongói imádják / Fotó: Facebook

Egy házban hatan tudnak megszállni. Van egy franciaágy, négy méretes egyszemélyes ágy és egy nagy fürdőszoba zuhanyozóval és WC-vel. Bár Tolkien valószínűleg nem így képzelte el a hobbitházat, de itt már van elektromos főzőlap, hűtő és mikrohullámú sütő.

Igazán szabad lelkeknek

Ezzel a szállással a kanadaiak új jelentést adtak a „fán épült ház” fogalmának. Készítettek három fakapszulát, amiket kötelekkel függesztettek fel a fákra egy Vancouver-szigeti magánerdőben. Függőhídon lehet őket megközelíteni, ahová a fa körül kanyargó csigalépcső visz fel.

Kanada
A felfüggesztett gömbök egy kanadai magánerdőben találhatók / Fotó: Facebook

A fakapszulák kívülről úgy néznek ki, mint egy óriási szemgolyó, de állítólag nagyon kényelmesek. A gömböket a „funkcionális, ízléses, egyszerű és elegáns” szlogen jegyében építették, és ennek felel meg belső kialakításuk is.  

ERRE a linkre kattintva megnézhetsz egy videót a szállásról.