Barion Pixel Anyaság könnyedén: 5 szabály, ami tuti könnyebbé teszi a gyereknevelést – Coloré

Anyaság könnyedén: 5 szabály, ami tuti könnyebbé teszi a gyereknevelést

2024. 05. 24.

Senki nem úgy válik szülővé, hogy pontosan tudja, mit kell tennie, de idővel minden letisztul.

Jan-Uwe Rogge nevelési tanácsadó szerint nem kell kétségbeesni, ha anyaként úgy érezzük, teljesen rossz, amit csinálunk, és néha átadjuk magunkat a kétségbeesésnek. A szakember szerint a nevelési elvek és eszközök ugyanis csak idővel alakulnak ki. Öt alapvető elv azonban segíthet minél gyorsabban végigmenni ezen az úton.

Egyszerűen csak nevetni

A pedagógus Pestalozzi régi nevelési elve még ma is érvényes: nevess háromszor egy nap a gyerekeddel – magadon, rajta és a világon. Felmérések szerint a gyerekek naponta 400-szor nevetnek, mi felnőttek azonban csak hússzor. Ez pedig nagy kár, mert a nevetés az egyik legjobb gyógyír a fájdalom, szomorúság és stressz ellen. A nevetés gondoskodik arról, hogy jól érezzük magunkat, és a nevelésnek is jót tesz, hisz ezzel biztosan nem nyúlhatunk mellé.

Kapcsolat

A nevelés alapfeltétele egy működő kapcsolat, ez pedig magában foglalja a magaddal és a gyerekeddel való kapcsolatot is. Egy működő szülő-gyerek kapcsolat az alapja annak, hogy minden életkorban megfelelően tudjatok egymással kommunikálni.

/csalad/gyerek/5-szabaly-tuti-konnyebb-gyerekneveles/