Barion Pixel 4 tipp, amivel kis kertészt nevelhetünk gyermekünkből – Coloré

4 tipp, amivel kis kertészt nevelhetünk gyermekünkből

2021. 04. 15.

Első a példamutatás: ha azt látja gyermekünk, hogy mi magunk mennyire élvezzük a kertben eltöltött időt, számára is ez válik természetessé. Persze azért nem árt egy kis taktikázás, hogy ne a munkát, hanem a játékot lássa meg a földtúrásban – és mi hoztunk is erre néhány ötletet.

Pénz a terményért

A nagyobbacska gyerekeket motiválhatjuk egy kis extra zsebpénzzel, melyet némi répáért, retekért, salátáért kapnak cserébe. Különítsünk el nekik egy kis parcellát a kert sarkában és készítsünk egy kényelmes magaságyást – biztos szívesebben tevékenykednek majd így, mint a földön görnyedve.

Saját kerti szerszámok

Sokkal vonzóbb lesz a gerebélyézés vagy kapálás egy színes, mintás kerti szerszámmal. Arról nem is beszélve, hogy jobban a kezükre állnak majd ezek a méretarányos és könnyű eszközök, így igazi kis kertészeknek érezhetik magukat.

gyerek kert 2
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Bízzuk rájuk a választást

Nyáron tonnaszám tömi magába a gyerek a paradicsomot? Akkor egyértelmű, hogy a mini koktélparadicsomok lesznek a kertben is a befutók! Akár segíthetünk neki a magról nevelésben, vagy vásárolhatunk néhány fajta palántát a legkülönfélébb színű bogyókkal és indulhat a nagyüzemi termelés.

Minél gyorsabb, annál jobb!

Ha van valami, ami nem éppen a gyerekek erőssége, az a türelem. Hamar ráunnak majd a látszólag értelmetlen locsolgatásra, ha annak nem lesz rövid időn belül látható (és szüretelhető) eredménye. Így mindenképp olyan növényeket válasszunk számukra, mint például a retek, ami néhány nap múlva már virgoncan bújik ki a föld alól.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix