Barion Pixel Téged is érint a PMS? Tesztünkből megtudhatod! – Coloré

Téged is érint a PMS? Tesztünkből megtudhatod!

2023. 02. 14.

A PMS-nek számtalan formája van: ez fáj, az fáj, itt feszül, ott feszül, és van, aki meg sem érzi. Tesztünkből megtudhatod, hogy téged is érint-e a PMS.

A PMS több nő életét megkeseríti, ám vannak olyan szerencsések, akik alig, vagy egyáltalán nem érzik meg. Tesztünkből megtudhatod, hogy melyik csoportba tartozol!

Mi az a PMS?

A PMS, azaz a premenstruációs szindróma olyan tünetegyüttes, amely a menstruációt megelőző napokban jelentkezik. Változó, hogy kinek hány napig tart: van, akinek két héttel előtte már jelez a szervezete, hogy hamarosan jönnek a „piros betűs ünnepek”, míg olyan is akad, aki az utolsó pillanatban kezdi el érezni a jeleket.

A tünetek igen széles skálán mozognak: jelentkezhet hangulatingadozás, ingerlékenység, fáradtság, fokozott éhségérzet, de olyan fizikai jelei is lehetnek, mint a mell- és petefészekfájdalom. Ezeken felül előfordulhat izzadás, ízületi fájdalom, haspuffadás, hányinger, hasmenés, zsíros haj és bőr, de a beszédkényszer sem ritka tünet.

A női szervezetben ciklikusan zajló hormonális változásoknak vannak bizonyos kísérőjelenségei, amelyek kinél így, kinél úgy jelentkeznek.

A PMS tehát számos tünetet produkálhat, amit nem feltétlenül tulajdonítunk a menstruációt megelőző időszaknak. Az alábbi tesztünkből megtudhatod, hogy PMS-től szenvedsz-e, vagy valami más áll a háttérben.

Az egyes típusokról bővebben ITT olvashatsz.

A borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix