Barion Pixel PMS – a te párkapcsolatodat is tönkreteszi? – Coloré

PMS – a te párkapcsolatodat is tönkreteszi?

2023. 02. 13.

A PMS, azaz a menstruációt megelőző tünetegyüttes számos dologra kihat, így a párkapcsolatra is. Ti hogyan kezelitek az ebből adódó konfliktusokat?

A PMS, azaz a menstruációt megelőző időszak igencsak rá tudja nyomni a bélyegét a párkapcsolatokra. Vannak szerencsések, akiket elkerül, de sokan már két héttel a menstruáció kezdetének esedékes dátuma előtt érzékelik, hogy a hónapnak újra abba a szakaszába érkeztek, amikor vérzés várható.

A tünetek közt szerepelhet a többi közt ingerlékenység, mell- és alhasi fájdalom, beszédkényszer, fáradtság, fokozott éhség, zsírosabb haj és bőr, de akár hasmenésünk is lehet ebben az időszakban.

PMS, a párkapcsolatok mumusa

A menstruáció előtti tünetek nemcsak a nők életét nehezítik meg, hanem sok esetben a férfiakét is. Mi talán észre sem vesszük magunkon, hogy mások vagyunk, ám ők érzékelik, és alkalmanként rendkívül rosszul kezelik a helyzetet.

Egyszer a kelleténél jobban rápirítottam egy fiú barátomra, mire ő epésen megjegyezte: „Mi van, menstruálsz?”

Női szemmel ez az egyik legprimitívebb kérdés, amit egy férfi egy nőnek szegezhet. Ha egyszer kiállunk magunkért vagy felemeljük a hangunkat, már rögtön menstruálunk? Amikor egy férfi ilyet mond, valójában fogalma sincs arról, miről beszél, csak nem tud mással védekezni, így könnyebb elintézni azzal, hogy menstruál a nő, mert akkor szokott „hisztizni”.

Kedves urak! Sajnálatos módon el kellene ismerni, ha tévedtek, és nem olyan bombát bedobni a nőnek, amitől nem csupán még idegesebb lesz, de nem is tud vele mit kezdeni, mert egy ilyen ostoba felvetésre mégis hogyan lehet reagálni?

PMS
Elnézést kérünk, amiért a PMS-sel megzavarjuk az urak nyugodt életét / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Szerencsére az együttérzőbb férfiak nem merészkednek idáig, ám ők sem feltétlenül értik meg, mi zajlik ilyenkor a nők testében.

A fájó mellek problémája például rosszul érinti a férfit, amikor romantikára kerül a sor, és bizonyára rémes nekik, hogy le vannak tiltva kedvenc női testrészükről, de egy kicsit lehetne ilyenkor együttérzőbbnek is lenni! Próbálnátok meg úgy vonatozni, hogy az egész út egy merő fájdalom a zakatolás miatt!

Talán kicsit idegesebbek vagyunk ezekben a napokban? Lehet. Jobban felemeljük a hangunkat? Valószínű. Kicsit talán nehezebb elviselni bennünket? Bizonyára. De ez nem azt jelenti, hogy ítélkezést és szemforgatást várunk, hanem azt, hogy nem vagyunk teljesen jól, és ez így csapódik le. Ha nincs ok arra, hogy idegeskedjünk, nem fogunk!

Belátom, a férfiaknak is nehéz lehet ilyenkor, mert nem tudják, hogy a PMS-ben szenvedő nő mire ugrik, de nekünk ezt dobta a gép, nekik pedig azt, hogy ha bajunk van, támogassanak bennünket! Nekünk sem könnyű ez a pár nap, de talán éppen ezért hívják párkapcsolatnak, hogy a két ember párban élje meg az örömöket és a nehezebb időszakokat is. Mivel a férfi a fájdalmat átvenni nem tudja, kutyakötelessége legalább csendben maradni, és mantrázni, hogy pár nap és elmúlik.

Hiszen mindig elmúlik, majd kezdődik elölről.

Addig is minden nő nevében elnézést kérek, hogy szervezetünk működésével megzavarjuk a férfiak nyugalmas életét.

A borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix