Egy hagyományos túrótorta sok mindenre képes: azon túl, hogy rendkívül finom, egy kis átalakítással felejthetetlen húsvéti túrótorta nyuszit készíthetünk belőle!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 7 tojás
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg finomliszt
- 3 evőkanál olaj
- fél zacskó sütőpor
- egy csipet só
A töltelékhez:
- 75 dkg túró
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 3 zacskó vaníliás cukor (vagy egy kevés vanília aroma)
- 1-2 evőkanál citromlé (ízlés szerint)
- kókuszreszelék (amennyit felvesz)
Így készül a túrótorta nyuszi:
A sütőt 180 fokra melegítem.
Elsőként elkészítem a tésztát, ami egy piskótatészta. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy csipet sóval habbá verem. A sárgáját fehéredésig keverem a porcukorral, hozzákeverem a lisztet, a sütőport és az olajat. A felvert tojáshabot óvatosan hozzákeverem úgy, hogy ne törjön össze.
Egy 26 cm-es kivajazott és lisztezett kör alakú tortaformába öntöm a masszát, elegyengetem benne, és a sütőbe eszem. 10-12 perc után villát szúrok a tésztába, és ha nem marad a villámon nyers tészta, akkor késznek nyilvánítom, és kiveszem, hűlni hagyom.
Eközben elkészítem a tölteléket: a margarint összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, a túróval, majd citromlével ízesítem. Érdemes kóstolgatni, de egy jó evőkanálnyi simán mehet bele. Összekeverem, és picit a hűtőbe teszem dermedni.
Amikor teljesen kihűlt a tészta, hosszában félbevágom. Az egyik felére bőven kenek a hűtőből kivett túrókrémből, ráteszem a másik felét, és fél órára hűtőbe teszem a maradék túrókrémmel együtt.
Fél óra elteltével kiveszem, felállítom a tortafeleket, és az alábbi módon vágok belőle egy kis darabot:
A levágott darabkát még kisebbre vágom, ez lesz a nyuszi farka. Lekenem a levágott részt és a ,,farkincát” is. Ezután minden oldalát alaposan leszórom kókuszreszelékkel, hogy legyen szőre a nyuszimnak, és hűtőbe teszem legalább egy fél napra.
Ezzel még nem készült el a túrótorta nyuszi, ugyanis még hátravan a dekorálás!
A tálalásnál papírból kivágok két fület, rózsaszín ceruzával kicsit beleszínezek. Érdemes a fül aljához ragasztani keményebb papírt, hogy stabilan megálljon. A füleket a levágott részhez, a ,,völgybe” helyezem.
Ezzel a nyuszival biztos nem lesz annyi gond, mint az igazival!
Tipp:
A kókuszreszelék nem létszükséglet, e nélkül is fehér lesz a nyuszi – na meg finom is!
Nyitókép forrása: Karsa Tímea