Barion Pixel Terhességi hányinger kezelése: van rá megoldás! (x) – Coloré

Terhességi hányinger kezelése: van rá megoldás! (x)

2024. 10. 08.

A várandósság az egyik legcsodálatosabb és legmeghatározóbb időszak a nők életében, ám néha a rózsaszín felhők között felbukkan egy sötét árnyék. Megmutatjuk mit tehetsz a hányinger ellen.

Fontos tisztázni: a terhességi hányinger nem elfogadott velejárója a terhességnek, hanem egy olyan megoldandó probléma, amely ellen lehet és kell is tenni valamit! A rendszeres émelygések pontos oka még mindig ismeretlen, bár számos elmélet létezik a kiváltó tényezőkről. Közrejátszik a vércukorszint leesése és a várandósság alatti ingadozó hormonszint: a HCG hormon a terhesség negyedik hónapjában éri el a legmagasabb szintet, ezután kezd el csökkenni, és általában ilyenkor szűnik meg a rendszeres rosszullét is. Ezeken kívül a stresszes állapot, feszültség, aggodalmaskodás, valamint genetikai tényezők is szerepet játszhatnak.

A kismamák akár 80%-át is érintheti a terhességi hányinger, ennek ellenére sokan meg sem említik orvosaiknak a tüneteket, vagy csak jóval később, amikor már több probléma is felmerült. A rendszeres émelygés általában a fogantatás után 4-6 héttel alakul ki, a 10-11. héten csúcsosodik, és többnyire a 20. héten ér véget. Sajnos azonban a terhes nők 10%-ánál a 9 hónap alatt végig fennáll.

Számos praktika létezik:

  • Étkezési szokások megváltoztatása: gyakoribb és kisebb étkezések a nap folyamán.
  • Pihenés és stresszcsökkentés: meditáció vagy légzésgyakorlatok is segíthetnek a hányinger elűzésében.
  • Életmódváltás: egészséges és tápanyagdús ételek fogyasztása.
  • Orvosi segítség kérése: mivel a tartós hányás – a folyamatos rossz közérzeten túl – súlyos problémákhoz is vezethet, elengedhetetlen az orvosi konzultáció ebben az esetben.

Fontos, hogy figyeljünk a testünk jelzéseire, és ne habozzunk segítséget kérni, ha szükségünk van rá! A várandósság különleges időszak, amely tele van csodákkal és kihívásokkal. Minden nő megérdemli, hogy ezt a kilenc hónapot boldogan és felhőtlenül élje meg.

Ne engedd, hogy a babavárás boldog hónapjait megzavarják a visszatérő rosszullétek!

Kérdezd orvosod a korszerű, biztonságos és hatékony megoldásokról!

Vombee Illusztracio 03
Nyitókép forrása: Pexels