Barion Pixel Udvaros Dorottya megszólalt: ,,igazából számítottam rá” – Coloré

Udvaros Dorottya megszólalt: ,,igazából számítottam rá”

2024. 10. 02.

Udvaros Dorottya a Nemzeti Színházból egyedüliként állt ki a két balesetet szenvedett színész mellett.

A Nemzet Színésze címmel is kitüntetett Udvaros Dorottya kiállt kollégái mellett. Bár már nem játszik a Nemzeti Színházban, tele van a naptárja, és nem pihen. A Nők lapjának adott interjúját a Blikk szemlézte, melyben szóba került a Nemzetiből való távozása, és hogy bár pihent volna, a telefonja rögtön csörgött, ő pedig nem mond nemet az új, inspiráló feladatokra.

Udvaros Dorottya és a Nemzeti

A színésznő több mint két évtizedet eltöltött a Színház falai között, így sok emléke összegyűlt tárgyi formában is. Mint elmondta, számított arra, hogy nem kap újabb szerződést, bár a teátrum igazgatója elmondása szerint ajánlott egy módosított szerződést, melyet a színésznő nem fogadott el. A döntésről így nyilatkozott a színésznő:

Igazából számítottam rá. Nem szakmai oka volt, mert a munkámban nem hiszem, hogy hibát talált volna, inkább a közéleti szerepvállalásaim miatt telhetett be a pohár. Ráadásul én voltam az első, aki Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia súlyos balesete után azonnal felhívtam a szakma és a sajtó figyelmét arra, hogy baleset esetén soha nem a színész a hibás. Egy percig nem bántam meg, hogy kiálltam mellettük, az igazságérzetem ezt diktálta, és én tartom magam ehhez. Meg sem fordult a fejemben, milyen következménye lehet, hiszen még nem ismertem a későbbi reakciókat, de nem keseredtem el túlságosan.

Udvaros Dorottyát a televízióban is a mozikban is láthatjuk, hiszen hamarosan érkezik a Futni mentem című film, melyben főszerepet játszik / Kép forrása: RTL
Udvaros Dorottyát a televízióban is a mozikban is láthatjuk, hiszen hamarosan érkezik a Futni mentem című film, melyben főszerepet játszik / Kép forrása: RTL

A színésznő elmondta, hogy mer lépni és változtatni, és szokott hallgatni az ösztöneire. Úgy látja, még rengeteg feladata van, és a közönség örömére még nem készül arra, hogy nyugdíjba menjen.

Nyitókép forrása: RTL