A sajtkrém önmagában is finom, hát még ha sült kápia paprikát is készítünk hozzá!
A kápia paprika nemcsak finom, hanem egészséges is! A többi paprikához hasonlóan bővelkedik C-vitaminban, de több, a szervezetünk számára nélkülözhetetlen ásványi anyagot is tartalmaz, így kalciumot, káliumot, béta-karotint és foszfort is.
Érdemes hát minél többször fogyasztani akár szendvicsek mellé, de saláta vagy leves formájában is isteni!
Hozzávalók:
- 3 kápia paprika
- 1-2 evőkanál tökmagolaj (vagy olívaolaj)
- só
- 125 g friss krémsajt
- 100 g feta sajt
- 2 gerezd fokhagyma
Így készül a sajtkrém sült kápia paprikával:
Elsőként a paprikákat megmosom, levágom a tetejüket, kicsumázom őket, a magokat kiszórom, majd csúcsával felfelé egy tepsire sorakoztatom. 200 fokos sütőbe tolom őket, és nagyjából 25-30 percig sütöm. Akkor jó, ha a héjuk bebarnul, de nem égett.
Míg sülnek, krémesre keverem a sajtkrémet és a feta sajtot, ízesítem fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával és őrölt borssal. Érdemes megkóstolni, hogy kell-e bele só, de a feta sajt önmagában sós, így semmiképp ne sózzunk kóstolás nélkül!
Ha elkészültek a paprikák, egy tányérra szedem őket, és rájuk borítok egy nagyobb tálat. Öt percig hagyom őket a saját gőzükben, majd könnyedén lehúzom a héjukat. A paprikák húsát kisebb kockákra vágom, ízlés szerint sózom, igény esetén borsozom, és a tökmagolajjal ízesítem. (Tökmagolaj híján az olívaolaj is tökéletes választás, mert ízesítésre kiváló).
Egy lezárható edénybe rétegezem a krémsajtot, rá a paprika, ismét krémsajt, majd ismét paprika. Ha elfogytak a hozzávalók, letakarom a tálat, és 2-3 órára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Pirítóson isteni, de friss kenyérrel is mennyei finomság.
Nyitókép forrása: Hadarik Rita