Barion Pixel Ezért vagyunk mi, nők érzékenyebbek a stresszre (x) – Coloré

Ezért vagyunk mi, nők érzékenyebbek a stresszre (x)

2023. 03. 07.

A nők agya másképp működik, mint a férfiaké, ennek is köszönhető, hogy mi fogékonyabbak vagyunk a stresszre. A két nem abban is különbözik, ahogy a feszültebb helyzetekre reagál.

A mókuskerék komoly feszültséggel jár

Akármennyire is szeretnénk, rohanó, modern világunkban nem tudjuk teljesen kizárni a stresszt az életünkből. A mai nőknek nemcsak a rájuk háruló rengeteg feladattal kell megbirkózniuk, hanem még a mindennapok mókuskereke által okozott feszültséget is meg kell tanulniuk levezetni és kezelni. A túl sok stressz ugyanis hosszú távon a fizikális és a mentális egészségüket is tönkreteheti.

Hajlamosabbak vagyunk a stresszre

A nők agyműködése némiképp különbözik a férfiakétól, ennek folytán a stresszes helyzetekben érzékenyebben reagálnak, és nehezebben tudják kontrollálni magukat, mint a férfiak. A női agy limbikus területei ugyanis – amelyek az emlékek és az érzelmek kontrolljában segítenek – nagyon aktívak, és ezért a sérelmekre, a vélt vagy valós megaláztatásokra is jobban emlékeznek. Mi, nők hajlamosabbak vagyunk arra, hogy a sérelmeinken rágódjunk, számtalanszor felidézzünk olyan történéseket, amelyek feszültséggel és rossz érzéssel jártak. Az idegeskedés és a rossz élmények felelevenítése pedig tovább növeli a stressz szintjét. Ez lehet az oka annak is, hogy stresszhelyzet esetén a nők inkább érzelmi támaszt nyújtanak, a férfiak pedig a megoldást keresik vagy fizikai segítséget kínálnak.

Túl nagy nyomás hárul ránk

A modern nőkre túl nagy nyomás hárul, hiszen nemcsak az anyasággal és a háztartással kapcsolatos teendőikkel kell megbirkózniuk, hanem a munkahelyükön is helyt kell állniuk. Nem véletlen, hogy a nők jóval több stresszt jelentő helyzetet élnek meg, mint a férfiak. Többen panaszkodnak fejfájásra, ingerlékenységre, szomorúságra és gyomorproblémákra. Ha nem tanuljuk meg levezetni a feszültséget, idővel stresszbetegségek alakulhatnak ki. A hosszú távú stressz növelheti a szívinfarktus, a gyomorfekély, a 2-es típusú cukorbetegség és a depresszió kialakulásának kockázatát.

Segíthet a Sedacur forte

Ha napközben gyakran feszültek vagyunk, segítségünkre lehet a három gyógynövény, a macskagyökér, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte. Feszültségoldó hatásának köszönhetően ez a növényi gyógyszer nappal alkalmazva nyugtató hatású, este segíti az elalvást és nyugodt, pihentető alvást biztosít. Nincs negatív hatással a koncentrációra, ezért nem kell attól tartanunk, hogy tompul a figyelmünk. Hozzászokni nem lehet, és függőséget sem okoz. A Sedacur forte az autóvezetéshez szükséges készségeket sem befolyásolja negatívan. Recept nélkül kapható a patikában, nem kell orvossal felíratni.

Sedacur forte
Sedacur forte – Vény nélkül kapható gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁROKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A borítókép forrása: Pexels