Barion Pixel Elhunyt Lippai László – Coloré

Elhunyt Lippai László

2022. 02. 23.

Lippai László ugyan a főiskola elvégzése óta erősítette a Madách Színház társulatát, sokan leginkább hangjáról ismerték. A színész 62 éves volt.

Színpadon és tévében

A színész 1985-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán, és onnantól kezdve a Madách Színház társulatának tagja volt. Számtalan szerepben volt látható, volt a Cabaret konferansziéja, a Chicagóban pedig Mary Sunshine-t alakította. Olyan ismert darabokban is játszott, mint a Producerek és az Operaház fantomja, de a filmek és a televízió sem kerülte el pályája során. Szerepelt a Te rongyos életben és a Hamis a babában is, de az Angyalbőrben, a Kisváros és a Jóban rosszban is szívesen látta színészei között.

,,Káme háme hááá!”

Hangján sok-sok gyermek felnőtt, ugyanis ő volt a Dragon Ball Son Gokuja. Ugyan a sorozat a ’90-es évek végén volt a csúcson, a színész, ha tehette, részt vett az olyan eseményeken, ahová kifejezetten e miatt a szerep miatt hívták.

A Szörny Rt-ben is maradandót alakított Mike Wazowski hangjaként, de a Disney-féle Notre Dame-i toronyőrben is ő szólaltatta meg a főszereplőt.

Az élőszereplős filmek szinkronjában is gyakori vendég volt: megszólaltatta Michael J. Foxot, Ben Stillert, Matthew Brodericket és a Cobra 11 című sorozatban is hallhattuk.

A Talent Szinkronstúdióban adta át tudását a fiataloknak, hogy a magyar szinkron továbbra is elismert lehessen.

Ma egy újabb legenda távozott az égi szinkronstúdióba, Isten nyugosztalja Lippai Lászlót!

Nyitókép forrása: Madách Színház/Facebook