Barion Pixel Színész, befektető, férj és apa, aki a szívét is odaadta volna ikertestvérének – 45 éves Ashton Kutcher – Coloré

Színész, befektető, férj és apa, aki a szívét is odaadta volna ikertestvérének – 45 éves Ashton Kutcher

2023. 02. 07.

A kétezres években a Bravo és a Popcorn magazinjaim tele voltak Ashton Kutcher fotóival, ő volt az egyik “ügyeletes szívtipró”, ahogy a lapok fogalmaztak. De Matthew McConaughey-hoz hasonlóan ő is le tudta mosni magáról ezt a szerepet, csak épp nem filmjei, hanem magánélete és üzleti érzéke által.

Túlélte a bulvárlapok örökös kutakodását, saját „seggfej” viselkedését, a színészből lett befektető éppen most tér vissza Hollywoodba, és legalább annyira motivált, mint amikor otthagyta az álomgyárat.

Nehéz kezdetek

Az iowai születésű Ashton Kutcher egy viszonylag konzervatív, katolikus családban nőtt fel, idősebb nővére, Tausha után egyből ketten örvendeztették meg szüleiket – sokan nem tudják ugyanis, hogy van egy ikertestvére. Michael – és így közvetve Ashton – életét azonban betegségek nehezítették, fiatalkorában szívátültetésre szorult, emellett cerebrális parézist (agyi eredetű bénulást) diagnosztizáltak nála. Ashton egy interjúban elmesélte, hogy annyira aggódott testvéréért és annyira szeretett volna segíteni rajta, hogy amikor azon gondolkozott, ki lehetne megfelelő szívdonor, saját magán is elgondolkozott. “Azon tűnődtem, ha valaki, hát én jó lennék donornak. Tudod, ez a gondolat elkezd pörögni a fejedben, és úgy érzed, hogy az az erkély ott most sokat lendítene a dolgokon” – mondta arra célozva, hogy kiugrott volna a kórház erkélyén, hogy Michael megkaphassa a szívét. Szerencsére nem tette, mert egy nap sem telt el, és tényleges csoda történt, hírt kaptak egy donorról. “Mindez azért van, mert egy hölgy bepipálta a jogosítványát” – magyarázta a színész az esettel kapcsolatban, amikor egy halálos balesetet szenvedett nő ilyen módon tudott segíteni a testvérén. „Igennel jelölte meg a jogosítványát, és úgy döntött, hogy a legnagyvonalúbb dolog, amit az életével tehet, az az, hogy életet ad valaki másnak”.

'that 70's Show' Tv Stills
Forrás: Northfoto

Karrierjét a Calvin Kleinnek való modellkedéssel kezdte, innen nyargalt át a színészetre, ahol megkapta első, máris meghatározó szerepét. Michael Kelsoként tűnt fel legelőször az Azok a 70-es évek show című sitcomban, mely 1998-tól futott, és óriási sikereket ért el. A szerepet idén a sorozat folytatásában (Azok a 90-es évek) újra felöltötte. Első filmje pedig a Hé haver, hol a kocsim? című ikonikus produkció volt.

Romantikus kétezres évek

Sok, szintén jóképű színésztársához hasonlóan Kutcher is egy szakajtóra való romantikus vígjátékban szerepelt néhány év leforgása alatt. A Szakítópróbában a fiatalon elhunyt Brittany Murphy újdonsült férjét alakította, A csajom apja idegesben Zoe Saldanával esett szerelembe, ahol hasonlóan az előző mozihoz, a kapcsolatot a felek különböző háttere és neveltetése nehezítette meg, persze mindkettő happy enddel zárult. Majd jött a kevésbé jól sikerült A főnököm lánya, cserébe a Cameron Diazzal készült Míg a jackpot el nem választ című vígjátékot már imádta a közönség.

2008 What Happens In Vegas Movie Set
Forrás: Northfoto

Szerepet kapott a sztárdömpinggel operáló Valentin napban, majd 2011-ben Natalie Portman oldalán szerepelt a Csak szexre kellesz-ben, amely vicces módon ugyanabban az évben jelent meg, mint a hasonló témát feldolgozó Barátság extrákkal – amiben pedig későbbi felesége, Mila Kunis játszott. Ott volt még aztán a Bérgyilkosék c. akcióvígjáték Katherine Heigl-lel és Tom Selleck-kel, idén pedig újra visszatér a műfajhoz a nemsokára a Netflixen debütáló Your Place Or Mine-nal. A közelgő filmben a Reese Witherspoon és Ashton Kutcher alakította két barát egy hétre házat cserél majd, hogy egyikük megvalósíthassa karrierálmait. A kétezres évek filmterméséből azonban nem hagyhatjuk ki a Punk’d-ot sem, ami itthon SztÁruló alcímmel futott az MTV-n, és valószínűleg innen nyúltuk a Kész átverés!-t. A rejtett kamerás reality-ben különféle hírességeket tréfáltak meg enyhébb vagy durvább poénokkal és szituációkkal, “áldozatul” esett például Justin Timberlake, Frankie Muniz, ASAP Rocky, Justin Bieber, Beyonce, Lindsay Lohan és Rosario Dawson is.

Romantika a kamerákon kívül

Tom Ford Receives The Rodeo Drive Walk Of Style Award
Forrás: Northfoto

2003-ban nemcsak filmjei és külseje miatt került a bulvárlapok címlapjára, hanem azzal is, hogy egy nála 15 évvel idősebb színésznővel, Bruce Willis exnejével, Demi Moore-ral szökkent szárba kapcsolatuk. Ashton Kutcher ekkor huszonhat, Moore alig negyvenéves volt, ám a rácáfoltak az előítéletekre, hiszen 2005-ben hivatalosan is összekötötték életüket. Onnantól kezdve közösen nevelték Moore három lányát, Rumert, Tallulah-t és Scout-ot, akik mindig szeretettel nyilatkoztak pótapjukról, csakúgy, mint a Die Hard-filmek sztárja. “Mindent megbeszélünk, csodálatos”. Azonban a boldogságnak vége szakadt, 2011 novemberében bejelentették, hogy elválnak, 2013-ban pedig hivatalosan is felbontották házasságukat. A jó viszony szerencsére megmaradt köztük, ma is tisztelettel tesznek egymásról említést interjúikban.

Ashton kutcher
Forrás: Northfoto

Ami aztán a színész magánéletét illeti, olyan, mintha visszatért volna oda, ahol kezdte. 1998 augusztusában találkozott ugyanis először Mila Kunisszal az Azok a 70-es évek show forgatásán. Kunis ekkor 14, Kutcher 20 éves volt, és a színésznő egy interjúban bevallotta, hogy későbbi férjétől kapta élete első csókját. “Nagyon ideges voltam és kellemetlenül éreztem magam, mert nagyon odavoltam érte” – mesélte egy ízben a People magazinnak. Kutcher később hozzátette a sztorihoz a maga részét is.

Tiszta ideg voltam, ő pedig annyira menőn viselkedett. Úgy festett, mint aki már vagy ezerszer csinált ilyet, és nekem voltak pillangók a gyomromban.

A show után életük más-más irányokat vett, Kutcher 2005-ben elvette Moore-t, leendő felesége pedig Macaulay Culkin barátnője volt nyolc éven át. 2011 azonban fordulópont volt mindkettejük életében, a színésznő év elején szakított a Reszkessetek, betörők! sztárjával, novemberben pedig egykori kollégája jelentette be, hogy beadják a válási papírokat feleségével. “Örökké becsülni fogom azt az időt, amit Demivel töltöttem. A házasság az egyik legnehezebb dolog a világon, és sajnos néha kudarcot vall.“ – írta akkor nyilatkozatában. A következő év januárjában Kunis és Kutcher a Golden Globe-gálán találkoztak újra, és még abban a hónapban elcsattant köztük az első olyan csók, amit nem a forgatókönyvírók találtak ki számukra. A szikra, ami egyesek szerint már az Azok a 70-es évek show forgatásán köztük volt, most újra kipattant köztük és a többi már történelem.

Ashton Kutcher szeret több lábon állni

Karrierje mellett gyakorlott befektető lett az évek során, fontos volt számára, hogy ne csak a színészkedésből származzanak bevételei, ezért 2010-ben Guy Oseary és Ron Burkle közreműködésével alapította meg az A-Grade Investments befektetői társaságot. Befektetéseik között ott van az Uber, a Spotify, a Shazam, a Soundcloud és az Airbnb, de számos startupról is úgy gondolta, hogy érdemes megtámogatnia indulásukat. Ezek mellett éttermekben is van részesedése, és ami magyar szempontból talán a legérdekesebb, hogy 2019-ben egy hazai gyökerű vállalkozásba, a Bitrise-ba fektetett be. A mobilalkalmazás-fejlesztők munkáját egyszerűsítő startupot Pistyur Vera és Fehér Gyula ajánlották a hollywoodi színész-befektető figyelmébe, írja a Forbes. A színész nem tartja meg magának a piacon szerzett tapasztalatait és gyakorta tart előadásokat a befektetői világ iránti érdeklődő fiataloknak.

Forrás: ITT, ITT