Barion Pixel Tudtad, hogy Henry Cavillt külseje miatt csúfolták kiskorában? 5+1 érdekesség a ma 40 éves brit színészről – Coloré

Tudtad, hogy Henry Cavillt külseje miatt csúfolták kiskorában? 5+1 érdekesség a ma 40 éves brit színészről

2023. 05. 05.

Gondoltad volna, hogy több olyan szerepről is lecsúszott, ami idejekorán beindíthatta volna karrierjét, vagy hogy azért nem vette fel a telefont egy rendezőnek, mert éppen videójátékozott? A születésnapos Henry Cavill szerencsé(nk)re végül felkerült Hollywood térképére, lehet, hogy ő a következő James Bond, és hamarosan producerként filmesítheti meg legkedvesebb hobbiját. 5+1 érdekességet gyűjtöttünk össze a negyvenéves színészről.

1. Kiskorában csúfolták a külseje miatt

A 185 centi magas, kisportolt, sármos Henry Cavillt elnézve aligha gondolnánk, hogy kiskorában ő is azon gyerekek közé tartozott, akit csúfoltak kortársai. Pedig így van, a színész a Vanity Fairnek adott interjújában elárulta, hogy „Kövér Cavill”-nek gúnyolták. Egészen 17 éves koráig duci is maradt, akkor megkapta első filmszerepét Dumas Monte Cristo grófjának 2002-es adaptációjában. Albert Mondego karakterének hű megformálásához közel tíz kilótól szabadult meg, onnantól kezdve nem volt már helye a gúnynévnek.

2. Ő az első brit, aki eljátszotta Supermant

A Monte Cristo grófja után olyan produkciókban játszott, mint a Tudorok, a Csillagpor vagy a Halhatatlanok, igazán ismertté viszont 2013-ban vált, amikor Supermanként csatlakozott a DC-moziuniverzumhoz. Előtte még egyetlen brit származású színész sem játszotta el a Kryptonról a Földre pottyant hőst, és Christopher Reeve-en kívül csak Henry Cavill volt az, aki két moziban is felöltötte magára a piros-kék egyenruhát. A sztárt Az acélemberben nyújtott alakításáért az egekig magasztalták a kritikusok és a rajongók is, később pedig a Batman Superman ellenben és Az Igazság Ligájában is hasonlóan jó munkát végzett. A szerep annyira hozzánőtt, hogy amerikai akita fajtájú kutyáját Superman igazi nevére utalva Kal-nak nevezte el.

Henry Cavill
Henry Cavill mint Superman (Az acélember, 2013). Forrás: HBO Max

Tavaly év végén úgy tűnt, hogy Cavill kisebb kihagyást követően újra felöltheti a kezeslábast, de néhány héttel később a rajongók nagy csalódására kiderült, hogy a stúdiónál adódott kreatív nézeteltérések miatt ez mégsem valósulhat meg. „Nem a legjobb hír, de ilyen az élet”, írta Instagram-oldalán a színész, ahol azzal vigasztalta követőit, hogy jó szívvel gondol majd ezekre a filmekre, és Superman mindig ott lesz nekik.

Egyébként az, hogy hogy kapta meg a szerepet, sokat elmond Cavillről, ugyanis éppen a World of Warcraft nevű fantasy videójátékban volt elmerülve, amikor Zack Snyder rendező felhívta a munkával kapcsolatban. Ő azonban fontos elfoglaltsága miatt nem vette fel a telefont, szerencsére később azért visszahívta Snydert, és a többi már történelem. Nem csoda, hogy ennyire fontos volt neki a játék, hiszen….

3. Keményvonalas gamer és geek

Cavill sosem titkolta, hogy nem a csillogó hollywoodi partik a kedvencei, sokkal inkább elemében van, ha családja körében lehet, vagy ha hódolhat szenvedélyének, a gamerkedésnek. A koronavírus miatti lezárások idején pedig saját kezűleg rakta össze első gamer PC-jét, a videó még azokat is érdekelheti, akik egy kicsit sem konyítanak a számítógépekhez.

Egy podcastban elárulta, hogy amikor teheti, naponta legalább négy órát játszik valamilyen számítógépes játékkal, de van, hogy néha többet is. Kedvencei közé tartozik WoW-on túl a Total War: Warhammer III, amelynek táblás, stratégiai változatát, a Warhammer 40000-ret is nagyon szereti. Utóbbihoz rendszeresen vásárol miniatűr figurákat és festi ki azokat, hasonlóan a játék többi rajongójához. Így aztán gondolhatjuk, mekkora öröm érte, amikor kiderült, hogy az Amazon zöld lámpát adott a Warhammer univerzumából készülő sorozatprojektnek, melynek nemcsak főszereplője, hanem producere is lesz.

Henry Cavillt nemcsak Supermanként láthattuk a képernyőkön az elmúlt években, hiszen 2019 óta ő testesíti meg a könyvsorozatból számítógépes játékká, majd Netflix-sorozattá adaptált Vaják főszereplőjét. Valószínűleg nem meglepetés, de Cavill a Witcherrel is játszott annak idején, majd elolvasta Andrzej Sapkowski lengyel író köteteit is, így a legjobb kezekben landolt Ríviai Geralt szerepe. Kár, hogy a nyáron érkező harmadik évadban láthatjuk őt utoljára Geraltként, helyét Liam Hemsworth veszi majd át a későbbiekben.