Yuya Mika, az átalakulóművész – Mona Lisától Einsteinig

2021. 09. 04.

A kínai sminkmester úgy használja az arcát, mintha az üres vászon lenne, amire bárkit fel lehet festeni kortól, nemtől, bőrszíntől függetlenül.

A 31éves kínai Yuya Mika elképesztően tehetséges: bárkivé át tud alakulni, és ehhez nincs másra szüksége, csak sminkkészletére. Gyakorlatilag vászonként használja a saját arcát, amelyen híres festmények alakjaitól kezdve művészeken, színészeken át sportolókig számtalan személyiséget életre keltett. Kor, nem, bőrszín nem jelent számára akadályt, Einsteinné éppúgy képes átváltozni, mint Michael Jacksonná, Frida Kahlóvá vagy Audrey Hepburnné.

Rajongótábora nagy örömére az átalakulásokról rövid videókat is készít, így, aki nem hinne az Insta fotókon látható végeredménynek, az a saját szemével követheti végig az átváltozás folyamatát. Az Instagramon yuyamika7 néven szereplő sztársminkesnek több, mint 700 ezres követőtábora van, YouTube csatornájára pedig mintegy 50 ezren iratkoztak fel eddig, ám egyes videóit így is több száz ezren tekintették meg. A nézőszámok alapján legnépszerűbb a Mona Lisává való átváltozása volt, erre csaknem 710 ezren voltak kíváncsiak:

Nyitókép forrása: Instagram / @yuyamika7