Barion Pixel Violette, a francia sikk bálványa – Coloré

Violette, a francia sikk bálványa

2021. 07. 12.

Az Instagramon Violette_fr néven futó influenszer az Estée Lauder korábbi nemzetközi igazgatójaként azt a ritka álláspontot képviseli, hogy minden nő saját maga inspirációja. Vagy legalábbis az kellene, hogy legyen.

A francia származású Violette (akinek a vezetékneve homályba vész, elmondása szerint így próbálja megvédeni személyes határait) képzőművészként kezdte a pályafutását Párizsban, míg egy este, buliba készülődve glitterrel sminkelte ki barátnője arcát. Ez az élmény aztán meghatározta a sorsát. 

Violette számos sminkterméket tervezett a már említett Estée Laudernek. Inspirációként gyakran az utcákat, múzeumokat járja. 

Élénken él bennem egy történet, amit az egyik videójában mesélt. Kubában járva megakadt a szeme egy helyi hölgyön. A nő annyira megigézte, hogy Violette követte őt, és beszédbe elegyedett vele. Végül a beszélgetés emléke és az említett kubai hölgy inspirálta egy vörös rúzs megalkotásánál. 

Violette nemrégiben indította útjára saját márkáját Violette_Fr néven. Érdekesség, hogy sokakkal ellentétben a francia lány nem csak a végeredményt árusítja ki: a kezdeti skicceket követően ott van a laborban, amikor megalkotják a tökéletes színt, textúrát, állagot. Állítása szerint az őrületbe szokta kergetni a kémikusokat, míg létrehozzák a megfelelő árnyalatot. 

Szerinte mindannyiunkban van egy kis „Je ne sais quoi”, vagyis valami, amitől különlegesek, egyediek vagyunk. Nem hisz abban, hogy arcunkat több kilogramm sminkkel kellene elfednünk, véleménye szerint a smink által csupán kiemeljük az előnyösebb részeket, és kihozzuk magunkból a legtöbbet. És ha már smink: Violette filozófiája szerint a sminknek mély pszichológiai jelentése van. Egy olyan eszköznek tekinti, ami hatással van arra, hogyan nézünk magunkra a tükörben, egyáltalán kit látunk ott. 

Videóiból olyasfajta inspirációra tehetsz szert, ami a közösségimédia-oldalakon igencsak ritka: motivációval és kreativitással tölt fel. Kell ennél több? 

Borítókép forrása: Instagram / @violette_fr