Treason – Charlie Cox lesz a brit titkosszolgálat feje a Netflix új minisorozatában

2023. 01. 20.

A Daredevil színésze és Charlie Chaplin unokája most Aberforth Dumbledore-ral szerepel egy közös alkotásban. Treason a Netflixen.

Adam (Charlie Cox) és Maddy (Oona Chaplin) egy ízlésesen berendezett házban nevelik kisgyerekeiket, Callumot és Ellát, anya exkatona, ma gyógytornász, apa pedig a brit titkosszolgálat, az MI6 második embere. Vagyis mire ezt a mondatot leírom, már az első, ugyanis főnökét, Sir Martin Angelist (Ciarán Hinds) megmérgezi egy orosz kém. Így Adamnek kell a helyébe lépnie, mint C (és nem M, ahogy a James Bond-filmekből tippeltünk volna). A mérgezés nem volt személyes, hanem figyelemelterelésnek szánták, de vajon miről? Hogyan változik meg Adam és családjának élete most, hogy a családfő az ország egyik legveszélyesebb pozícióját tölti be? Miért épp most tűnik fel exe, akivel sokáig együtt is dolgoztak? És mit keres a CIA Londonban?

Charlie Cox nem igazán úgy fest, mint akire gyilkosok vagy gonoszok szerepét osztanák a castingosok, mégis jó párszor megtalálták már ilyen munkákkal – például Matt Murdocké a Daredevilben vagy Owen a Boardwalk Empire – Gengszterkorzó című sorozatban. A Treasonbeli Adam nem kifejezetten negatív karakter, azonban mindenképp összetett, a színész így nyilatkozott róla:

Végül úgy éreztem, hogy az teszi őt hőssé, hogy végső soron képes a helyes dolgot tenni, még úgy is, hogy ez sokba kerül számára. És képes beismerni és felismerni a múlt hibáit. Szerintem ez a modernkori hősök esszenciája, mert senki sem tökéletes.

Matt Charman, a sorozat alkotója pedig azért választotta Coxot a főszerepre, mert úgy Tom Hanksre és Harrison Fordra emlékeztette őt jóságával.

Ezek olyan srácok, akikben mélyen ott van az erkölcs, egyfajta bizalmat érzünk irántuk. Szerintem Charlie-val is így van. Amikor elkezd eltérni attól, aminek valójában gondolod, eszedbe jut: Várjunk, lehet, hogy tévedtem? Meddig fog elmenni ez a srác? Izgalmas ezzel az elvárással játszani.

A brit kémsorozat már megtalálható a Netflix kínálatában, és mivel ötrészes, gyorsan le lehet darálni.

Borítókép forrása: Netflix