Tom Holland a The Crowded Room című sorozattal valami újat hoz el

2023. 06. 03.

Tom Holland úgy érzi, bele ragadt a Marvel univerzumába és reméli, hogy első tévés debütálása kirántja őt a skatulyából.

Tom Holland a Pókembernek köszönheti népszerűségét, de most már úgy gondolja, hogy sem neki, sem a közönségnek nem ad elég kihívást a piros ruhás szuperhős. Habár volt lehetősége színészi tehetségét megmutatni a 2020-as Mindig az ördöggel című drámában és volt pár más mozis szerepe is, továbbra sem érzi, hogy eleget bizonyított. Az Apple TV+ 10 részes minisorozata, a The Crowded Room viszont egy olyan csavaros pszichothriller, ami kihívást jelentett számára is.

Tom Holland
Forrás: Apple Tv+

A június 9-én, pénteken debütáló, tíz epizódból álló minisorozat előzetese már megtekinthető. Az igaz történet által inspirált, és az 1981-es The Minds of Billy Milligan című regényen alapuló drámasorozat alkotója az az Akiva Goldsman, aki az Egy csodálatos elmét is jegyzi forgatókönyvíróként.

A The Crowded Room történetének középpontjában Danny (Tom Holland), a félénk és antiszociális tinédzser áll, akit 1979-ben letartóztattak egy lövöldözés után a Rockefeller Centerben. A pszichothriller másik főszereplője pedig Amanda Seyfried, aki Rya Goodwin nyomozót alakítja, aki Danny-vel készült interjúiból egy komoly gyűjteményt állított össze. A beszélgetések és a cselekmény szép apránként bontja ki, hogy mi vezetett a tragikus eseményekhez, miközben Danny zavarodott belső világát is megismerjük, jó pár titokkal és fordulattal.

A kritikusok vegyes érzelmekkel vannak az igaz történeten alapuló széria iránt, mivel bár Tom Holland megragadja Danny változó érzelmeit és félelmeit, miközben soha nem játssza túl a karaktert, maga a történet helyenként nem áll össze. Túl akarja bonyolítani magát, nagyon csavarossá akar válni, miközben a nézők végig tudják a végkifejletet és valójában 3 lépéssel a karakterek előtt járnak. A műfaj kedvelőinek persze nagyon is megér adni egy esélyt az Apple TV+ sorozatának, aminek első három epizódja június 9-én kerül bemutatásra, utána pedig hetente 1-1 rész jelenik meg.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: