Barion Pixel Tina Turner fájdalmai és boldogsága – Nézd meg, hogyan élt a rock nagyasszonya! – Coloré

Tina Turner fájdalmai és boldogsága – Nézd meg, hogyan élt a rock nagyasszonya!

2023. 05. 26.

A Tina Turner életéről szóló dokumentumfilmet 2021-ben mutatták be, és most a HBO-n is megnézhetjük, milyen nehézségekkel kellett szembenéznie élete során a legendás énekesnőnek.

83 éves korában örökre lehunyta a szemét Tina Turner. Sztárok és magánemberek egyaránt megemlékeztek róla közösségi oldalaikon, s most a HBO kínálatában is láthatjuk a Rocknagyi életéről szóló dokumentumfilmet.

A 2021-ben bemutatott alkotás végigjárja Tina Turner életét egészen a gyerekkorától kezdve bántalmazó kapcsolatán át boldog, svájci életéig. A film kiválóan dokumentálja a sztár mélypontjait, ahogy felemelkedését és virágzását is.

Tina Turner – A film

A film már bemutatásakor is sokkolta a rajongókat, ugyanis kedvencük ezzel vonult vissza hivatalosan is közélettől. A több, mint hatvan évet dolgozó Tina maga mögött akarta hagyni a múlt traumáit és sikereit egyaránt. Ennek ellenére mindenben partner volt, hogy a film elnyerje a nézők tetszését, ezért az Ike Turnerrel való bántalmazó házasságáról is kendőzetlenül beszélt.

Nem maradt ki a gyerekkora sem, ami nem volt könnyű, hiszen szülei nem szeretetben nevelték őt és a testvérét, annál is inkább, mert anyjuk elhagyta őket. A szegénységben élő Anna Mae Bullock eleinte kórusban énekelt, ezután jött az életébe Ike Turner, és lett Anna Mae-ből Tina. Élete ijesztő hasonlóságokat mutat szüleiével, ugyanis apja bántotta az édesanyját, így Tina mindkettejükkel megszakította a kapcsolatot. Később, amikor világhírű lett, találkozott az anyjával, de ez újabb sebeket ejtett az énekesnő szívén.

Karrierjéről is szó esik a filmben, és kiderül, hogy melyik volt az a slágere, amit a legkevésbé szeretett, és második férjéről, Erwin Bach-ról is szó esik, akivel végre rátalált a boldogságra.

A film elérhető a HBO Max-on.

Nyitókép forrása: Getty Images