Barion Pixel Június közepén a Balaton mellé költözik a Thália Színház, hamarosan nyit a Nyárikert! – Coloré

Június közepén a Balaton mellé költözik a Thália Színház, hamarosan nyit a Nyárikert!

2023. 05. 09.

2023-ban a Thália Színház történetében először a Nyárikert nevet viselő nyári játszóhely kamaradarabok, koncertek befogadására alkalmas fedett színpaddal és 250 fős nyitott nézőtérrel várja a produkciókat és az érdeklődőket szombatonként Salföldön.

Június 17-én Yasmina Reza Művészet című előadásával nyitja meg kapuit a Thália Színház Nyárikertje csodás természeti környezetben, Salföldön. A Balaton északi partjától három kilométerre, a Káli-medence kapujában, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében elhelyezkedő, jelentős geológiai, botanikai és népi építészeti emlékekkel is büszkélkedő Salföld a kikapcsolódás és a pihenés igazi színtere. Június közepétől augusztus végéig várják majd az érdeklődőket Ábrahámhegytől északra, Budapesttől mintegy kétórányi autóútra.

Szombatonként szórakoztató produkciók, kiváló befogadott előadások, gyerekelőadások és koncertek is várják az idelátogatókat. Június 17-én délelőtt kiváló gyerekprogram a Csukás István legendás és kevésbé ismert meséiből készült előadás, a Csukás-mese. 24-én délelőtt ismét a gyerekeké a tér – a színpadon a nagy sikerű Boribon kötetek nyomán készült előadás, a Boribon nyaral, míg 19:30-tól a Férfi és Nő 4X című produkció lesz látható, Rusznyák Gábor rendezésében.

Thália Színház Nyárikert
Forrás: Thália Színház

Július elsején Elek Ányos előadása, a Bőröndmesék szórakoztatja majd a kicsiket és nagyobbakat, este pedig jön Pindroch Csabával a Segítség, megnősültem!. Július 8-án ismét a Csukás-mese nyitja a napot, hogy aztán egy frissen alakult zenekar, az Ónodi Eszter & The Open Pub vegye át a minőségi szórakoztatás stafétabotját 20:30-tól. Július 15-én a délelőtti Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulója alkalmából készült produkciót, a János vitézt este a Telefondoktor váltja, Göttinger Pál előadásában. Július 22-én a Thália Nyárikertbe érkezik az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló interaktív mese, A kerek kő, és később Udvaros Dorottya zenés önálló estje. A hónapot 29-én, délelőtt a Boribon nyaral zárja, este pedig a Miskolci gyökerek, Aranyosi Péter és Vida Péter közös szórakoztató estje kerül színre.

Augusztus 12-én a gyerekprogram ismét a Bőröndmesék lesz, este pedig a Balaton Zenekar koncertje tölti be a teret, 19-én délelőtt a János vitéz, este a Tudod, hogy nincs bocsánat, Földes László HOBO József Attila estje lesz látható. A programsorozatot augusztus 26-án Martin McDonagh A nagy kézrablás című fekete komédiája, a Thália Télikert előadása zárja.

Bővebb információ és jegyek a Thália Színház weboldalán találhatóak.