Farsang a Tháliában – Pörgős vígjáték álarcos színészekkel

2023. 03. 10.

A Thália Színház némiképp megkésett az álarcokkal, ám ez semmit nem vesz el a produkcióból, hiszen egy izgalmas és pörgős vígjátékot hoz ez idei farsangi-szezon!

A Thália Színház március 11-én mutatja be a Farsang című darabot. A történetet Ion Luca Caragiale, román író vetette papírra 1885-ben. Ennek megfelelően a történet is Romániában játszódik, mégpedig az 1990-es években, amikor is mindenki próbálja feltalálni önmagát és a legtöbbet kihozni a szabadnak hitt helyzetből. A történet eredetileg a 19. században játszódik egy borbélyüzletben, ám a Tháliában modernizálták a történetet, és az 1990-es évekbe repítették egy tetoválószalonba.

Farsangolás Tháliával

A Farsang első felvonása egy tetoválószalonban játszódik, és bemutatja a nagyvárosi kisembert, aki mer nagyot álmodni. Nicu (Vida Péter) bár művészettel szeretett volna foglalkozni, nem volt módja rá, így a rendszerváltás után tetováló szalont nyit, mintegy így hódolva a művészeteknek. Eközben politikai babérokra törne, és az udvarlást sem hanyagolja el: egyszerre két vasat is tart a tűzben.

A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor előkerül az egyik szerető férje és a másik szerető is, aki számára nyilvánvalóvá válik, hogy csalják. Bosszút esküsznek hát Nicu ellen, és eljutnak a farsangi bálba, ahová a csapodár tetoválószalonos azért megy el, hogy politikai befolyásáról tárgyaljon az illetékes elittel.

A darab kiváló díszletét a színészi játék teszi még feledhetetlenebbé. Gubás Gabi és Szabó Erika kiválóan hozzák a fő női karaktereket, és nem marad el mellettük Csőre Gábor sem, aki Bokor Barnához hasonlóan megcsalt férjet alakít rendkívüli kedvességgel.

A főszerepet Vida Péter viszi a hátán, aki az egész színpadot belakja, Mózes András pedig kiváló segítője a darab során úgy tetoválásban, mint érdekeinek védelmében.

A Farsang című darab a Thália Színházban látható március 11-én este 7 órától.

Nyitókép forrása: Thália Színház