Barion Pixel Téli varázs Siófokon – A Balaton nem csak nyáron hívogat! – Coloré

Téli varázs Siófokon – A Balaton nem csak nyáron hívogat!

2022. 12. 09.

Hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy a nyár elmúltával is van élet a Balatonnál! Siófokon csodaszép adventi vásár és programsorozat vette kezdetét: ez Siófok Téli Varázsa!

Siófok nemcsak nyáron kínál számos jobbnál jobb programot, hanem télen is! A Téli Varázs névre keresztelt adventi ünnepségsorozat egészen december 24-ig várja a látogatókat. A Fő téren, a Víztorony körül található adventi vásár a legjobb helyi kézművesek portékáit kínálja, ahol nemcsak díszek, hanem esetleges ajándékok közül is válogathatunk!

Adventi programsorozat Siófokon

A vásáron túl a város kódfejtó játékkal is készül, melynek során egyénileg vagy akár csoportosan is felfedezhetjük a belvárost.

A karácsonyi hangulatról a színek és a karácsonyi dekorációk mellett a különféle ízek és illatok is gondoskodnak, így senki nem marad éhen!

A szervezők arra is gondoltak, hogy míg megpihenünk a vásári forgatagban, addig se unatkozzunk, így különböző programokon vehetünk részt!

Gyermek- és felnőttműsorokkal egyaránt készülnek, így most hétvégén láthatjuk Rutkai Bori bandáját, ami a gyerekeknek kínál szórakozást, másnap pedig Vásáry André zenekarával ad elő ünnepi dalokat. Nem ő lesz az egyetlen azonban, aki karácsonyi dallamokat varázsol a fülünkbe, hiszen december 17-én Csondor Katától élőben hallhatjuk a mára már egyik legismertebb magyar karácsonyi dallá vált Hóban ébred című szerzeményt.

Karácsonyig minden vasárnap ünnepi gyertyagyújtás lesz, úgyhogy ha látni szeretnénk, igyekezzünk, ugyanis jövő vasárnap már a negyedik gyertyát gyújtják meg az adventi koszorún!

A díszkivilágítást december 16-án kapcsolják be, és egészen január másodikáig látható lesz.

Nyitókép forrása: Youtube