Barion Pixel Szimpla manus lett Hajdu Steve-ből egy korántsem szimpla filmben – Coloré

Szimpla manus lett Hajdu Steve-ből egy korántsem szimpla filmben

2022. 11. 04.

Hamarosan újabb magyar film kerül a mozikba, mégpedig a Szimpla manus, amikor is egy egyáltalán szimpla szituációban találják magukat a főszereplők!

A Szimpla manus egy korántsem egyszerű ember életének egy szeletét mutatja be. Steve és Adél jómódú házaspár, akik hozzájuk méltó, drága autóval tartanak úti céljuk felé, amikor is a jármű lerobban. Jobb ötletük nem lévén egy kihalt parkolóban várják a beígért segítséget. Az idő rohamosan telik, és ők közben olyan emberekkel találkoznak, akiket egész életükben kerültek: munkásemberek, romák, nehéz körülmények között élő értelmiségiek járnak arra, és legnagyobb meglepetésükre tőlük kapják meg a máshonnan remélt segítséget.

A film rávilágít arra, hogy néha érdemes nyitnunk a világra, mert sok esetben a borítója alapján ítéljük meg a könyvet.

Nagyszerű színészek a Szimpla manusban

A 2019 nyarán forgatott filmet Magyar Attila rendezte, aki az utóbbi időben állandó vendég volt a nappalikban, mégpedig a Keresztanyu Olegjeként. A férfi főszerepet Hajdu Steve játssza, aki több filmben és sorozatban is megcsillogtatta tehetségét, így többek közt a Magyar vándorban, a Papírkutyákban és a Liza, a rókatündérben is, továbbá a Drága örökösökben is láthattuk. A Szimpla manus párját, Adélt Szőlőskei Tímea formálja meg, akinek játékát a Játékszín és a Vidám Színpad előadásaiban élvezhetik a színházba járók, de több sorozatban is feltűnt, így a Munkaügyekben és a Mintaapákban is.

Az éjszakai takarítókat Zsurzs Kati, Dengyel Iván és Harsányi Gábor kelti életre, de feltűnik még a Doktor Balaton Kispákaija, Vadász Gábor is, ahogy többek között Sári Éva, Györgyi Anna, Kálloy Molnár Péter és Cserna Antal is.

A november 3-tól mozikba kerülő film egy színdarab feldolgozása, amit a Parkolóban címen mutattak be 2018-ban. Különlegessége, hogy akárcsak a filmben, a színdarabban is Hajdu Steve játszotta a főszerepet.

A Szimpla manus premierje a Bujtor István Filmfesztiválon volt, ahol az alkotás a ,,Bujtor István szellemiségéért” különdíjat kapta meg.

Nyitókép forrása: Vertigo Média