Barion Pixel Kortárs szupersztárok a Virág Judit Galériában: Soós Nóra és NagyMolnár – Coloré

Kortárs szupersztárok a Virág Judit Galériában: Soós Nóra és NagyMolnár

2022. 04. 19.

Április 8-án nyílt meg Soós Nóra Fennkölt idő című tárlata. Mellette, A fény geometriája II. című kiállítással bemutatkozik a futurisztikus, külföldön több ízben díjazott NagyMolnár művészcsoport is. A tárlat május 6-ig ingyenesen látogatható a galériában.

Soós Nóra generációja egyik legkiemelkedőbb művésze, harsány, színes, modern képei látványosak, szórakoztatóak, ugyanakkor alkotásai sok esetben világunk dilemmáira, társadalmi változásaira hívják fel a figyelmet. Bár művészete időtlen, képei talán soha nem voltak aktuálisabbak. A 25 éves Virág Judit Galériában bemutatott Fennkölt idő című kiállítása az elmúlt két év alkotói periódusából nyújt izgalmas válogatást.

Soós Nóra
Soós Nóra: Az időn túl / Kép forrása: Virág Judit Galéria

„Soós Nóra a festményein keresztül intellektuális párbeszédre hív mindannyiunkat, felhívva a figyelmünket arra, hogy a képek megtekintésére szánt magasztos pillanatok olyan <fennkölt időt> jelentenek az életünkben, amelyből egyre kevesebb hasonlóra mutatkozik valódi lehetőség” – mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze. 

Soós Nóra kiállításával párhuzamosan egy teljesen más műfaj alkotói is bemutatkoznak a galériában. A NagyMolnár duó, vagyis Nagy Krisztián és Molnár Csaba 2020-ban kezdte meg a közös munkát, első objektjüket fél évig tökéletesítették. Hazai sikerei után a páros meghívást kapott az Egyesült Államokba és Ausztráliába, valamint számos nemzetközi elismerésben részesült. A fényjátékokra épülő objektek és kompozíciók a tudományos-fantasztikus filmek világát idézik. „NagyMolnárék kaleidoszkópszerű, geometrikus fényobjektjei közül számos darab kifejezetten a galériánk black-cube tereibe készült. A futurisztikus tárlat egyedülálló élményt nyújt” – magyarázza Kelen Anna.

NagyMolnár
NagyMolnár egyik geometrikus fényobjektje / Kép forrása: Virág Judit Galéria

A két kiállítás május 6-ig ingyenesen megtekinthető a Virág Judit Galériában (1055 Budapest, Falk Miksa u. 30.) hétfőtől péntekig 10-18 óra közt, szombaton pedig 10-13 óra között.