Barion Pixel A Virág Judit Galéria falai közé is megérkezett a nyár! – Coloré

A Virág Judit Galéria falai közé is megérkezett a nyár!

2022. 07. 06.

A nyár nemcsak körülöttünk van, hanem a Virág Judit Galéria falai közt is, ugyanis olyan képeket láthatunk, amelyek ízig-vérig nyári hangulatot idéznek.

A Virág Judit Galéria ezúttal olyan festők műveinek ad helyszínt, amelyek teljes mértékben nyári hangulatba repítenek.

A tárlaton nagy szerepet kap a vízpart, mely többek közt Egry József, Csók István, Vaszary János és Szőnyi István ecsete nyomán került a vásznakra.

Csók István: Balatonnál  című festménye / Kép forrása: Virág Judit Galéria
Csók István: Balatonnál című festménye / Kép forrása: Virág Judit Galéria

A Galéria ezzel nemcsak a jó időt, hanem fennállásának 25. évfordulóját is ünnepli. E jeles szám alkalmából két hónapon keresztül, egészen augusztus 12-ig megtekinthetjük a nyári festményeket, amelyeket, ha tetszenek, akár meg is vehetünk, hogy az őszi és téli hónapokban is emlékeztessenek bennünket az év egyik legjobb időszakára.

A klasszikus és kortárs alkotások stílusaiban ugyan változatosak, mégis egy dolog körül forognak, így a víz és a napsütés szinte mindegyiken felfedezhető.

Szőnyi István - Kilátás a Dunára / Kép forrása: Virág Judit Galéria
Szőnyi István – Kilátás a Dunára / Kép forrása: Virág Judit Galéria

A magyar modernizmust többek közt Kmetty János, Márffy Ödön és Derkovits Gyula képviselik, míg a 19. századi realizmust Bruck Lajos és Deák Ébner képei hozzák el. A Dunakanyar és a Balaton életérzését Szőnyi István és Egry József festményein keresztül élhetjük át, de olyan kortárs alkotók művei is láthatóak a falakon, mint Fehéri László és Radák Eszter.

A Falk Miksa utca 30 szám alatti Galéria augusztus 12-ig bárki számára ingyenesen látogatható hétköznap 10 és 18 óra között.

Radák Eszter - A Hős, A bátor, A vakmerő / Kép forrása: Virág Judit Galéria
Radák Eszter – A Hős, A bátor, A vakmerő / Kép forrása: Virág Judit Galéria
Nyitókép forrása: Virág Judit Galéria