Barion Pixel Nézd végig egy dal születését a Dalfutárban! – Coloré

Nézd végig egy dal születését a Dalfutárban!

2022. 08. 19.

Te is mindig kíváncsi voltál a dalszerzés folyamatára, és arra, hogy áll össze egy kész zene? Akkor a Dalfutár a te műsorod!

2016-ban tévéműsorként indult a Dalfutár, a második évadtól kezdve pedig már a YouTube-on folytatódott a program, melyben véletlenszerűen kiválasztott, egymással csak a felvételekkor találkozó zeneszerzők, szövegírók, énekesek és producerek alkotnak valami egyedit. Az ötletgazdák, Hajós András és Jeli András a magyar zenei élet minden területéről válogatnak össze művészeket, hogy megnézzék, mit tudnak alkotni közösen olyanok, akik talán még sosem dolgoztak együtt azelőtt.

Dalfutár
Forrás: Facebook/Dalfutár

A Dalfutár saját találmányom, szívügyem. Bepillantást nyújt a popszakma háttérvilágába, de ami számomra még fontosabb: az emberi együttműködésről szól. Arról, hogy hogyan képesek különböző ízlésű, más-más stílusú, életkorú, világnézetű emberek, egy közös célért dolgozni, egyéni érdekeiket félretéve alkotni. Szerintem ezt akkor is jó nézni, ha egy dal épp nem annyira jön be valakinek. Pláne, hogy a dalok is tök jók lettek!” – írja Hajós András a Dalfutár Youtube-csatornáján.

Épp a hetekben fejeződött be a Dalfutár aktuális évada, így aztán aki most kezd bele a programba, lesz mit pörgetnie a Youtube-on, főleg mert sorozatrészekkel felérő hosszúságúak az egyes epizódok. Binge-watchingra fel! Ráadásul nemcsak a munkafolyamat izgalmas, hanem az azokból születő dalok is sokszor slágergyanúsak, így még az is lehet, hogy új kedvenc száma lesz az embernek a műsor részeinek darálása során.